Nou FOCAR de infecţie în China! 20.000 de oameni sunt în carantină forţată

Publicat:

China a plasat în carantină forţată 20.000 de locuitori din zone rurale dintr-un focar de COVID-19, conform televiziunii publice CCTV, în contextul în care autorităţile au anunţat vineri un număr de noi îmbolnăviri nemaiîntâlnit din martie, relatează AFP, potrivit agerpres.

China rămâne totuşi calmă şi afirmă că a oprit în mare parte epidemia începând din primăvară, datorită testării masive, măsurilor de izolare, filtrării persoanelor venite din străinătate sau monitorizării deplasărilor.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO)! Cel puțin 34 de oameni au murit

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că s-au înregistrat 144 de noi cazuri de infectări. Comparativ cu Europa sau SUA, numărul este extrem de scăzut, însă nu a mai fost atât de mare în China de la 2 martie anul trecut.

Majoritatea cazurilor noi s-au înregistrat în Herbei (nord), provincia din jurul Beijingului şi unde 22 de milioane de persoane sunt deja supuse unei forme sau alteia de izolare.

Această mică resurgenţă epidemică pare a fi rezultatul răspândirii virusului în zonele rurale din apropierea unor mari oraşe, în special la Shijiazhuang, capitala provinciei şi epicentrul noului focar.

Peste 20.000 de locuitori din satele situate în împrejurimi au fost plasate astfel în carantină în spaţii pregătite de autorităţi, a precizat televiziunea publică CCTV.

“Este firesc ca ei să fie neliniştiţi şi panicaţi”, a declarat pentru postul de televiziune Liu Jinpei, psiholog al centrului de găzduire. Autorităţile au pus la dispoziţie un număr telefonic pentru a asigura un sprijin psihologic.

China încearcă să evite orice resurgenţă a infectărilor odată cu apropierea vacanţei de Noul An Chinezesc (11-17 februarie), când anual sute de milioane de chinezi se deplasează pentru a-şi vizita familiile.

Citeşte şi: Joe Biden anunță un plan de relansare economică de 1.900 de miliarde de dolari

Ministerul chinez al Sănătăţii a anunţat joi primul deces legat de COVID-19 din ultimele aproape opt luni.

O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a ajuns joi în oraşul Wuhan din centrul Chinei, acolo unde a izbucnit epidemia la sfârşitul lui 2019, pentru a ancheta originea noului coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, până miercuri...

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public Transformare ecologică la Pănășești. O gunoiște neautorizată fa fi transformată în parc public. Citește și: Atenție! Accesul limitat...

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO (France Presse)

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO Olandezul Mark Rutte, care va prelua marţi funcţia de şef al NATO, se...

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina

19 militari moldoveni sunt detaşaţi în Bosnia și Herțegovina 19 militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina – EUFOR ALTHEA....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.