X

Noua amenințare a Rusiei: Ucraina NU va mai exista în 2034

Noua amenințare a Rusiei: Ucraina NU va mai exista în 2034

Președintele rus Vladimir Putin își pregătește țara pentru posibilitatea ca războiul din Ucraina să dureze încă 10 ani, după cum a indicat un grup de experți cu sediul în Statele Unite și citaţi de “Newsweek”, scrie LA RAZON, potrivit stiripesurse.ro.

La mai bine de doi ani de la războiul lansat de Putin în februarie 2022, Moscova ridică perspectiva unor discuții de pace cu Ucraina, cerând ca țara distrusă de război să renunțe la teritoriul ocupat de forțele ruse.

Citeşte şi: Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice” – Stiripesurse.md

În cea mai recentă analiză a conflictului din Ucraina de miercuri, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) s-a concentrat pe un interviu acordat de Dmitri Medvedev, fostul președinte și prim-ministru al Rusiei, ziarului “Argumentî I Faktî”, precum și pe primirea declarațiilor sale de către mass-media pro-Kremlin.

Noua amenințare a Rusiei: Ucraina NU va mai exista în 2034

În interviul publicat marți seara, Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că “nu degeaba” secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat speranța că Ucraina se va putea alătura armatei în următorii 10 ani. “Adică niciodată”, a spus Medvedev, adăugând că până în 2034 “niciunul dintre liderii actualelor țări NATO nu vor mai fi în pozițiile actuale, iar unii nici măcar nu vor mai fi în această lume”.

“Este foarte posibil ca nici infama țară 404 să nu mai existe”, a spus el. “Țara 404” este o “utilizare ironică a codului ‘eroare’ computerizat 404, menită să sugereze că Ucraina nu este un stat real”, a spus ISW.

“Presă de stat rusă a editorializat comentariile vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev și a susținut că acesta a spus că statul ucrainean nu va mai exista până în 2034, ceea ce va sprijini probabil eforturile Kremlinului de a pregăti poporul rus pentru un război lung în Ucraina, promițând în același timp că Rusia își va îndeplini obiectivul de a distruge statul ucrainean într-un deceniu”, a spus think tank-ul.

Noua amenințare a Rusiei: Ucraina NU va mai exista în 2034

Deși Medvedev nu a spus în mod explicit că Ucraina va înceta să mai existe în 2034, a remarcat ISW, mai multe instituții, “inclusiv serviciul de știri al Kremlinului,  TASS”, au publicat titluri precum “Medvedev a recunoscut că Ucraina nu va mai exista în 2034” și “Medvedev a admis că Ucraina nu va mai exista în 2034”. Adică a prezis dispariția Ucrainei până în 2034.

ISW a spus că sugestia lui Medvedev că Rusia va putea “distruge Ucraina” până în 2034 este “o promisiune făcută poporului rus că Rusia va putea câștiga războiul și va putea să-și atingă obiectivul de a distruge statul ucrainean într-un deceniu”. Această narațiune “stabilește condiții de informare atentă și așteptări sociale pentru un război care va dura încă un deceniu, dar se va încheia cu ‘victoria’ dorită a Rusiei”, a detaliat think tank-ul. De asemenea, acesta subminează încercările recente ale oficialilor de la Kremlin de a transmite că Rusia este deschisă să poarte discuții de pace cu Ucraina pentru a pune capăt războiului și “subliniază că singura stare finală dorită de Kremlin pentru război este distrugerea completă a statului ucrainean”.

Kremlinul a precizat câteva condiții pe care Rusia le consideră nenegociabile, inclusiv că Ucraina trebuie să accepte anexarea în septembrie 2022 a patru dintre regiunile sale (Luhansk, Donețk, Herson și Zaporijjia) după referendumurile convocate de Putin care au fost considerate ilegale de comunitatea internațională.

Pe 14 iunie, Putin a spus că și Ucraina trebuie să renunțe la orice plan de a se alătura alianței militare NATO. Ucraina a răspuns că orice acord de pace trebuie să invalideze anexările din septembrie 2022 ale teritoriului său, precum și pe cea a Peninsulei Crimeea, pe care Putin a revendicat-o în 2014.

Tags: Dmitri MedvedevInstitutul pentru Studiul Războiului (ISW)rusiaȚara 404ucrainaVladimir Putin
Război in Ucraina