Nouă lideri ai ‘Mişcării Umbrelor’ din Hong Kong au fost găsiţi vinovaţi

Publicat:

Nouă lideri ai “Mişcării Umbrelelor” din Hong Kong au fost găsiţi vinovaţi marţi în mai multe capete de acuzare, inclusiv incitare şi conspiraţie, pentru rolul lor în conducerea protestelor în masă pro-democraţie din 2014, informează DPA, potrivit agerpres.

Grupul include profesori, activişti din rândul studenţilor şi un lider religios care au jucat roluri-cheie în conducerea celor 79 de zile de protest.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Trei din grup – Chan Kinman, Benny Tai şi reverendul Chu Yiu-ming – au fost găsiţi vinovaţi de conspiraţie pentru a comite dezordine publică făcând apel la proteste în 2013 sub sloganul “Ocupaţi Piaţa Centrală cu pace şi dragoste”.

Opt din grup, cu excepţia reverendului Chu, au fost găsiţi vinovaţi de incitare la dezordine publică, în timp ce cinci – de incitarea altora să comită tulburări publice.

Sentinţa a fost amânată de instanţă până marţi după-amiază.

În hotărârea sa, judecătorul Johnny Chan a declarat că verdictul de vinovăţie pentru Tai, Chan şi Chu în baza acuzaţiilor de conspiraţie “nu va genera un efect de îngheţ în societate şi nu va reduce la tăcere multe discursuri legitime aşa cum susţin inculpaţii”.

La proces au asistat mulţi membri ai publicului care au umplut marţi camerele suplimentare de vizionare şi Curtea de Justiţie din West Kowloon.

În faţa tribunalului, zeci de protestatari din tabere opuse s-au adunat de asemenea fie pentru a-i sprijini pe liderii “Mişcării Umbrelelor”, fie pentru a-i denunţa agitând steaguri chineze.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Verdictul încheie un proces de doi ani care a început în ziua de după alegerea şefului executivului local Carrie Lam în 2017, când grupul a fost pus oficial sub acuzare.

Lam a fost ales drept următorul lider al Hong Kong-ului într-un proces de selecţie controversat care a fost una dintre ţintele vizate de protestatari.

“Mişcarea Umbrelelor” a cerut alegerea directă a şefului executivului în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze. Alegerile directe au fost respinse în favoarea candidaţilor selectaţi direct de Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.