Nouă morţi în urma prăbuşirii a două elicoptere ale armatei americane (purtător de cuvânt)

Publicat:

Nouă soldaţi au murit după ce două elicoptere ale armatei americane s-a prăbuşit miercuri seară, a declarat joi un purtător de cuvânt, potrivit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

Cele două elicoptere Black Hawk HH-60 ale Diviziei 101 Aeropurtate s-au prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament de rutină în statul american Kentucky.


Citește și : Anunţul privind desfăşurarea de arme nucleare în Belarus este PERICULOS

HH-60 este o variantă a elicopterului Black Hawk concepută să ofere sprijin pentru diferite operaţiuni militare, inclusiv atacuri aeriene şi evacuări medicale, conform armatei.

“Nouă soldaţi au murit în accident”, a confirmat locotenent-colonelul Anthony Hoefler.

Cele două aparate de zbor, care pot transporta fiecare până la 11 persoane, s-au prăbuşit în comitatul Trigg, la nord-vest de Fort Campbell, unde îşi are baza Divizia 101 Aeropurtată.

“Comandamentul îşi concentrează în prezent atenţia asupra soldaţilor şi familiilor lor”, a precizat armata într-un comunicat.

Guvernatorul de Kentucky, Andy Beshear, s-a deplasat joi dimineaţă la Fort Campbell “pentru a susţine trupele şi familiile lor după accidentul tragic de noaptea trecută”.

Citește și : Suedia şi Finlanda vor deveni ‘ţinte legitime’ pentru Moscova

Un avion de antrenament al armatei americane s-a prăbuşit în septembrie 2021 în Texas, forţându-i pe cei doi piloţi să se catapulteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore Pentru ziua de astăzi, vremea în mare măsură nu reprezintă schimbări majore, anunță meteorologii. Precipitații nu se prevăd. Vântul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.