Nouă morţi, printre care un copil, în confruntări între miliţii la Tripoli

Publicat:

Lupte violente au izbucnit în noaptea de joi spre vineri între miliţii în capitala Libiei, Tripoli, în vestul ţării, provocând nouă morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv victime civile, transmite AFP, potrivit agerpres.

Luptele au făcut ‘nouă morţi, printre care un copil, şi 25 de răniţi, mai mulţi dintre ei fiind în stare gravă’, a anunţat serviciul de ambulanţă de la Tripoli, citat vineri de postul Libya al-Ahrar.


Citeşte şi: SCANDAL rasial într-o universitate din Africa de Sud! Un student alb a fost EXMATRICULAT – Black News

Precedentele confruntări între miliţii au avut loc pe 10 iunie, însă victime civile nu au mai fost semnalate de mult timp.

Schimburi încrucişate de focuri au răsunat în cartierele estice din Tripoli la scurt timp după miezul nopţii, provocând panică în rândul locuitorilor pe străzi şi în grădinile foarte frecventate în nopţile caniculare de vară.

Luptele, care au opus două grupări armate influente din vestul Libiei – Forţa al-Radaa şi Brigada revoluţionarilor din Tripoli -, au durat până la primele ore ale dimineţii la Ain Zara, cartier estic dens populat, după care s-au extins la ale sectoare, potrivit media locale.

Imagini difuzate pe reţelele sociale arată zeci de vehicule, cu portierele deschise, abandonate pe carosabil de şoferii care s-au adăpostit de focurile de armă.

Vezi şi: O operaţiune specială a poliţiei s-a terminat cu o ‘baie de sânge’ în favelele din Rio – VIDEO – Black News

Zborurile companiilor Libyan Airlines venind de la Cairo şi al-Alamia (Global Air) de la Benghazi, care urmau să aterizeze pe aeroportul Mitiga, nu departe de zona de confruntări, au fost redirecţionate spre Misrata, la 250 km est de Tripoli.

Recentele ciocniri sunt simptomatice pentru haosul care domneşte în Libia după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, dar şi pentru tensiunile între grupări armate în regiunea Tripoli, tolerate de guvern, într-o situaţie de securitate ce rămâne foarte precară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam

Fundașul Hector Crecesco a semnat cu Feyenoord Rotterdam Un moldovean va juca în una dintre cele mai bune academii de fotbal olandeze. Este vorba de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.