Nouă palestinieni au fost ucişi într-un raid israelian în Cisiordania

Publicat:

Nouă palestinieni au fost ucişi şi 16 răniţi joi în cursul unui raid israelian la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, a anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Situaţia în tabăra (de refugiaţi palestinieni) de la Jenin este critică’, a spus ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, într-un comunicat în care afirmă că forţele israeliene ‘au tras deliberat cu grenade lacrimogene’ în serviciul pediatric al unui spital, ‘provocând asfixia unor copii’.


Citeşte şi: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei – Black News

În total, nouă persoane, printre care ‘o femeie vârstnică’, au fost ucise în raid şi alte 16 rănite, patru fiind în stare gravă, a indicat ministerul, care anunţase un prim bilanţ de patru morţi.

Potrivit Crucii Roşii, evacuarea numeroşilor răniţi este dificilă, a spus ministrul sănătăţii, care a cerut organizarea unei ‘reuniuni de urgenţă’ a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

‘Ceea ce se întâmplă la Jenin şi în tabăra sa este un masacru comis de guvernul de ocupaţie israelian’, a declarat Nabil Abou Roudeina, purtător de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

De partea cealaltă, armata israeliană a anunţat pe Telegram că ‘forţe de securitate desfăşoară o operaţiune în tabăra de refugiaţi de la Jenin’ şi că ‘detalii vor fi furnizate ulterior’.

Decesele de joi ridică la 29 numărul palestinienilor, civili sau membri ai unor grupări armate, ucişi de la începutul anului în violenţe cu soldaţi sau civili israelieni.

Citeşte şi:Cui îi dai un deget, îţi ia toată mâna! După ce a primit tancuri, Zelenski cere acum Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de luptă – Black News

Armata israeliană, care ocupă Cisiordania din 1967, întreprinde raiduri aproape zilnic în acest teritoriu palestinian, mai ales în nord, în sectoarele Jenin şi Nablus, bastioane ale unor facţiuni armate palestiniene.

Potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP, conflictul israeliano-palestinian a făcut peste 200 de morţi palestinieni şi cel puţin 26 israelieni în 2022. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.