X

Nouă persoane au fost date dispărute după răsturnarea unei ambarcaţiuni de pescuit în largul Coreei de Sud

Nouă persoane au fost date dispărute duminică după ce o barcă de pescuit s-a răsturnat în largul coastei de sud-vest a Coreei de Sud, au anunţat autorităţile, iar preşedintele ţării a cerut intensificarea eforturilor de căutare şi salvare, potrivit agerpres

Ambarcaţiunea de pescuit, de 24 de tone, s-a răsturnat sâmbătă, cu puţin înainte de miezul nopţii, iar trei membri ai echipajului au fost preluaţi de o navă care trecea prin zonă, a anunţat paza de coastă. Un total de 12 persoane, inclusiv trei cetăţeni străini, se aflau la bord.

Citește și : SUA au doborât balonul chinez (media)

Garda de coastă şi marina au trimis nave, avioane şi unităţi de salvare pentru operaţiunile de căutare a celorlalte nouă persoane.

Preşedintele Yoon Suk-yeol a ordonat mobilizarea tuturor resurselor disponibile prin extinderea zonei de căutare şi salvare, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, Kim Eun-hye.

La sfârşitul lunii ianuarie, cel puţin opt persoane au fost declarate moarte după ce o navă de marfă s-a scufundat între Coreea de Sud şi Japonia.

Citește și : Iranul îl critică pe directorul AIEA, Rafael Grossi

Tags: Coreea de Sudgarda de coastamarinapescuitYoon Suk-yeol
Categorii: Știrile zilei