Noua rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia a început în regiunea Brest

Publicat:

Noua rundă de discuţii între Ucraina şi Rusia a început joi în regiunea Brest, la graniţa dintre Belarus şi Polonia, în a opta zi a invaziei ruse, a anunţat joi Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean, citat de France Presse, potrivit agerpres.  

“Începem discuţiile cu reprezentanţii ruşi. Punctele-cheie de pe agendă vizează o încetare imediată a focului, convenirea unui armistiţiu şi organizarea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele şi satele distruse sau bombardate constant”, a scris Podoliak pe Twitter, postând o fotografie cu membrii ambelor delegaţii la masa de negocieri.


Citește și : Franţa şi Germania CONFISCĂ iahturile oligarhilor ruşi

Televiziunea rusă a difuzat de asemenea imagini de la aceste convorbiri, arâtându-i pe membrii ambelor delegaţii în timp ce îşi dădeau mâna, ruşii în ţinută oficială, iar ucrainenii în îmbrăcăminte militară kaki.

În acest timp, în multe oraşe ucrainene, vizate de bombele ruseşti sau încercuite, situaţia umanitară s-a deteriorat considerabil.

În sud, oraşul-port strategic Mariupol este aproape complet rupt de lume şi este supus unor bombardamente intense. Oraşul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, este şi el bombardat de mai multe zile.

Locul ales pentru negocieri este situat în regiunea belarusă Brest, în Belovejskaia Puşcia, o localitate în apropierea graniţei cu Polonia, potrivit Minskului şi Moscovei.

Potrivit negociatorului rus Vladimir Medinski, acest loc este convenabil delegaţiei ucrainene, în special pentru că vine acolo prin Polonia.

Partea rusă are pe masă trei dosare privind “aspectele tehnico-militar, umanitar şi internaţional, precum şi politic”, a indicat trimisul Kremlinului, fără a face mai multe precizări.

Citește și : Germania trimite în Ucraina 2.700 de rachete sol-aer

Miercuri, el afirmase că discuţiile se vor concentra pe aspectele necesare unei “încetări a focului”.

O primă întâlnire s-a încheiat luni fără rezultate concrete, dar cele două părţi au convenit, în principiu, asupra unei a doua întâlniri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BBC: Ofensiva Ucrainei subminează imaginea lui Putin de lider care garantează siguranța rușilor

BBC: Ofensiva Ucrainei subminează imaginea lui Putin de lider care garantează siguranța rușilor Trupele Ucrainei continuă să avanseze pe teritoriul regiunii ruse Kursk, iar acest...

Rusia afirmă că forţele sale au cucerit satul Ivanivka şi avansează spre un oraş-cheie din estul Ucrainei

Rusia afirmă că forţele sale au cucerit satul Ivanivka şi avansează spre un oraş-cheie din estul Ucrainei Rusia a declarat joi că forţele sale au...

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei

Cinci civili au fost ucişi în urma unor atacuri ruse în trei regiuni din sudul şi estul Ucrainei Lovituri ruse au provocat moartea a cinci...

WSJ: Sabotarea Nord Stream, aprobată la cel mai înalt nivel ucrainean, de către Zelenski

WSJ: Sabotarea Nord Stream, aprobată la cel mai înalt nivel ucrainean, de către Zelenski Sabotarea gazoductului Nord Stream în 2022, în Marea Baltică, a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.