X

Noua șefă a Reprezentanței UE în Ucraina, despre aderarea Moldovei la blocul comunitar

Katarina Mathernova, noua șefă a Reprezentanței Uniunii Europene în Ucraina, spune că are îndoieli privind faptul că cineva din UE au asigurat autoritățile din Moldova despre posibilitatea de aderare fără regiunea transnistreană.
Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru “Evropeiskaia pravda”. “Nu cred că Moldova a primit asigurări de la reprezentanții UE în privința acestui aspect. Aș spune invers: experiența unor extinderi anterioare demonstrează că UE nu-și dorește să fie antrenată acum în conflicte teritoriale străine.
Citește și : Usatîi acuză PAS că se implică în presiuni şi intimidare a primarilor din teritoriu
De aceea cred că UE va fi atentă în această chestiune”, a punctat Mathernova, precizînd că un scenariu mai aproape de realiatea ar fi aderarea Moldovei la UE după reintegrare, notează Noi.md cu referire la newsmaker.
Recent, președinta Maia Sandu a declarat la o emisiune televizată că „UE nu mai condiționează integrarea europeană a Moldovei cu reintegrarea țării și soluționarea conflictului transnistrean. Pe de altă parte, oamenii noștri de pe malul stîng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE”.
Citeşte şi: Recean, la Berlin: Devenim mai conectați cu Europa
Totodată, anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că Moldova este gata să adere la UE și fără Transnistria.
Tags: Katarina MathernovaMoldovaucrainaUE
Categorii: Știrile zileiU.E.