X

Noua Zeelandă are un nou caz de coronavirus și știe exact de unde vine

Un bărbat testat pozitiv pentru coronavirus în Noua Zeelandă a fost probabil infectat în timp ce muncea pe o navă sosită din Australia, au declarat luni oficiali din sănătate, citaţi de dpa, potrivit agerpres.

Cazul, anunţat duminică, a fost iniţial considerat a fi primul de transmitere comunitară în trei săptămâni, dar acum pare probabil să fie un caz de “incursiune la frontieră”, a declarat directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield.

Citește și: Giuseppe Conte anunță noi restricții dure în Italia

Testarea genomului arată că infecţia este o tulpină de coronavirus nedetectată anterior în Noua Zeelandă, potrivit lui Bloomfield.

Bărbatul bolnav este un tehnician de electronică marină ce a lucrat recent pe o navă călătorind în Noua Zeelandă din Australia.

El a purtat echipament de protecţie în timp ce lucra pe Sofrana Surville, care se întorcea luni spre Brisbane.

Vasul navighează în mod normal în Pacific. Noul personal a venit pe calea aerului din Filipine pentru a se alătura echipajului la Auckland, a spus Bloomfield.

O a doua navă din Noua Zeelandă pe care a lucrat bărbatul este de asemenea sub investigaţie, deşi Bloomfield a spus că este puţin probabil să fie sursa infecţiei.

Citește și: UK vrea un acord cu UE, dar aruncă ‘pisica’ în curtea Bruxelles-ului

Ken Rei este ancorată în largul oraşului Napier şi tot echipajul la bord va fi testat în calitate de contacte apropiate ale bărbatului.

Noua Zeelandă nu a raportat luni noi cazuri de COVID-19, având în prezent 37 de cazuri active.

Tags: Ashley BloomfieldAucklandaustraliaBrisbanecoronaviruscovid-19filipineNoua ZeelandaSofrana Surville
Categorii: Știrile zilei