Noua Zeelandă începe vaccinarea cu medicii din prima linie şi personalul de zbor

Publicat:

Noua Zeelandă va administra primele vaccinuri împotriva COVID-19 personalului din centrele de carantină, cadrelor medicale din prima linie şi personalului liniilor aeriene, a afirmat ministrul pentru răspunsul la criză, Chris Hipkins, după ce guvernul a aprobat oficial miercuri utilizarea lor, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Agenţia de autorizare a reglementare a medicamentelor a aprobat provizoriu săptămâna trecută folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.


Citeşte şi: Peste un milion de chilieni au fost vaccinaţi

‘Acum că am ajuns în etapa crucială de aprobare a primului vaccin, ne aflăm într-o situaţie mult mai bună pentru a începe să avem o discuţie cu neozeelandezii despre cum plănuim să acţionăm’, a declarat Hipkins într-un comunicat.

Autorităţile se aşteaptă ca vaccinul de la Pfizer să sosească în ţară până la mijlocul lunii martie, dar s-au arătat îngrijorate de limitările de exporturi.

Şefa guvernului, Jacinda Ardern, este presată tot mai mult să înceapă cât mai curând vaccinarea populaţiei în această ţară cu 5 milioane de locuitori, chiar dacă Noua Zeelandă a eliminat, practic, coronavirusul.

Cu doar mai puţin de 2.000 de cazuri confirmate şi 25 de decese de la începutul pandemiei, Noua Zeelandă a evitat în mare măsură bilanţul ridicat de infectări şi victime al multor altor ţări dezvoltate, graţie închiderii frontierelor şi lockdown-urilor.

Însă apariţia unor variante ale virusului extrem de contagioase în alte ţări şi revenirea a tot mai mulţi neozeelandezi acasă au provocat îngrijorări că virusul s-ar putea răspândi din nou în comunitate.

Citeşte şi: Senatul american continuă procesul de IMPEACHMENT a lui Donald Trump

Criticii lui Ardern spun că Noua Zeelandă a rămas în urma restului lumii, după ce în noiembrie a promis că va fi printre primele la primirea de vaccinuri.

‘Când va sosi primul lot de vaccinuri, vom fi pregătiţi să începem’, a dat asigurări Hipkins, precizând că săptămâna viitoare va începe campania de informare.

Noua Zeelandă va primi 1,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, suficiente pentru a imuniza 750.000 de persoane, iar agenţia de autorizare a medicamentelor discută cu AstraZeneca, Janssen şi Novavax pentru aprobarea vaccinurilor dezvoltate de aceste companii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.