X

Noua Zeelandă nu este pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor privind schimbarea climei (document)

Noua Zeelandă nu este pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor privind schimbarea climei şi trebuie luate măsuri mai drastice, potrivit unui document difuzat miercuri, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Miercuri, Comisia pentru schimbări climatice a publicat o foaie de parcurs privind modul în care Noua Zeelandă poate deveni neutră în materie de carbon până în 2050.

Citește și: Captură-record de cocaină în Malta

Potrivit documentului, ”gândirea pe termen scurt” a împiedicat progresul real şi comisia trebuie să ”găsească echilibrul între a face eforturi din greu pentru a recupera după ani de acţiune limitată şi mişcarea într-un ritm durabil”.

Eliminarea treptată a cazanelor pe cărbune, creşterea numărului de vehicule cu emisii reduse şi modificările aduse agriculturii sunt printre sugestiile din document.

Guvernul trebuie să ia notă acum şi, înainte de sfârşitul anului, să publice propriul plan, stabilind modul în care va îndeplini obiectivele privind schimbarea climei.

Raportul comisiei a fost ”unul dintre cele mai semnificative documente” primite de premierul Jacinda Ardern.

Citește și: Schimbările climatice, pandemia, China şi comerţul sunt incluse în summitul UE-SUA

”Aceasta pentru că deciziile pe care le luăm modelează cu adevărat viitorul”, a menţionat ea.

Jacinda Ardern a spus că dacă emisiile globale vor rămâne la cote ridicate, temperaturile vor creşte şi impactul va fi ”imens, răspândit şi catastrofal” pentru Noua Zeelandă. ”A acţiona acum nu este o alegere. Este imperativ”, a subliniat premierul Ardern.

Tags: carbunel Jacinda ArdernNoua Zeelanda
Categorii: Știrile zilei