X

Noua Zeelandă: Transcrierea declaraţiilor injurioase ale premierului Jacinda Ardern, adjudecată la licitaţie pentru 59.400 de euro

Vânzarea la licitaţie a unei transcrieri parlamentare în care şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern îl califică pe un deputat al opoziţiei drept “tâmpit arogant” a adus joi 59.400 de euro unei acţiuni caritabile, informează AFP, potrivit agerpres.

“Nu pot să spun că mă aşteptam la asta”, a postat Jacinda Ardern pe reţelele sociale cu privire la acest “pas greşit” care în final a permis colectarea a 100.100 de dolari neozeelandezi (59.400) pentru Fundaţia împotriva cancerului de prostată din Noua Zeelandă.

Citeşte şi: Deputaţii ruşi înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru ‘sabotori’ – Black News

Săptămâna trecută, un microfon din parlament a captat aceste cuvinte ale premierului care se întorcea la locul său, excedată de un schimb verbal tensionat cu liderul partidului dreptei liberale ACT, David Seymour, un opozant.

Acesta din urmă i-a cerut atunci preşedintelui parlamentului ca Jacinda Ardern să-i prezinte scuze, ceea ce a generat transcrierea acestor cuvinte injurioase în procesul-verbal al sesiunii parlamentare.

După aceasta, Seymour a avut ideea de a folosi acest diferend pentru a susţine o cauză bună. El i-a propus Jacindei Ardern să cosemneze această transcriere şi să o vândă la licitaţie, ceea ce Ardern a acceptat imediat.

Citește și: Bulgaria a exportat arme în valoare de 2,3 miliarde euro în perioada ianuarie-august

“Rezultatul este mai bun decât cel la care puteam visa”, a reacţionat deputatul într-un comunicat, la finalul licitaţiei.

La rândul său, Jacinda Ardern a mulţumit “tuturor celor care au licitat” şi a salutat “spiritul” lui David Seymour, compliment pe care acesta din urmă i l-a întors. “Am fost uimit de amabilitatea ofertanţilor care i-au ajutat pe tâmpiţii din lumea întreagă cu generozitatea lor”, a glumit el.

Tags: David SeymourJacinda ArdernNoua Zeelanda
Categorii: Știrile zilei