Noul ambasador al Chinei a ajuns în SUA, în plină escaladare a tensiunilor între cele două superputeri

Publicat:

Un nou ambasador al Chinei a sosit marţi în SUA şi s-a angajat să-şi asume “responsabilitatea grea” de a gestiona “dificultăţile şi provocările grave” cu care se confruntă relaţiile dintre cele două superputeri, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Xie Feng, diplomat de carieră care avusese deja o lungă experienţă la Washington, a sosit la New York marţi, a anunţat ambasada chineză într-un comunicat. El îl înlocuieşte pe Qin Gang, care a părăsit acest post pentru a deveni ministru al afacerilor externe.


Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

“La ora actuală, relaţiile chinezo-americane traversează grave dificultăţi şi se confruntă cu provocări serioase”, a declarat Xie în faţa jurnaliştilor pe aeroport, potrivit comunicatului.

“Simt în acelaşi timp un glorios simţ al datoriei şi o grea responsabilitate. Colegii mei şi eu însumi vom face faţă dificultăţilor, ne vom asuma responsabilităţile noastre şi vom fi la înălţimea misiunii noastre”, a adăugat el.

Ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, a organizat un “dineu de bun rămas” pentru Xie înaintea plecării lui “într-un moment în care noi gestionăm relaţiile în continuare dificile între SUA şi China”, a anunţat el pe Twitter. “Mă bucur să lucrez cu el în noua sa funcţie”, a adăugat diplomatul american.

Potrivit biografiei sale oficiale, Xie, 59 de ani, este originar din bogata provincie Jiangsu (est). Până acum el era adjunct al ministrului de externe şi reprezentant al ministerului în Hong Kong.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

Inginer de formaţie, Xie Feng a lucrat pentru Ministerul Afacerilor Externe chinez încă din 1986, activând de asemenea o lungă perioadă la Biroul pentru probleme nord-americane al ministerului. El a fost de două ori la post la Washington la începutul anilor 2000, înainte de a deveni ambasador în Indonezia.

Relaţiile dintre China şi SUA s-au deteriorat în ultimii ani din cauza tensiunilor privind comerţul, tehnologia, drepturile omului şi problema Taiwanului, între altele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine a fost Thomas Midgley Jr, inventatorul ale cărui creații au dus la formarea găurii din stratul de ozon și la otrăvirea cu plumb...

Cine a fost Thomas Midgley Jr, inventatorul ale cărui creații au dus la formarea găurii din stratul de ozon și la otrăvirea cu plumb...

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.