X

Noul ambasador ucrainean la Berlin îndeamnă Germania să nu primească ‘dezertori ruşi’

Noul ambasador ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a atenţionat Germania să nu accepte pe teritoriul său obiectori de conştiinţă ruşi, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.  

‘Ar fi greşit din partea Germaniei să primească dezertori ruşi’, a spus Makeiev pentru săptămânalul Bild am Sonntag, descriindu-i pe aceştia drept un ‘risc de securitate’.

Citește și : Turcia nu a fost înştiinţată oficial de Rusia cu privire la retragerea sa din acordul privind exportul de cereale din Ucraina

Ruşii care au fugit din ţară după ce Kremlinul a anunţat o mobilizare parţială sunt ‘bărbaţi tineri care nu au regrete, dar vor să evite serviciul militar’, a afirmat ambasadorul ucrainean.

El şi-a început oficial mandatul luni, succedându-i lui Andrii Melnik, care s-a făcut cunoscut prin criticile sale neobişnuit de aspre la adresa guvernului german.

Makeiev a spus că, în calitate de ambasador, vrea să asigure că solidaritatea germană cu Ucraina va continua, dar că este nevoie de ‘mai multă viteză’.

Citește și : Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Vladimir Putin

‘Când mă uit la acţiunile Germaniei în acest război, mă gândesc câteodată: o maşină sport germană care rulează pe autostradă cu 30 km/h’, a comentat el.

Germania ajută în cele din urmă, ‘însă numai când este aproape prea târziu’, a adăugat noul ambasador ucrainean.

Tags: ambasadorgermaniakremlinOleksii Makeievucraina
Categorii: Diaspora