Noul comandant al Forţei Quds vrea să-i scoată pe americani din regiune

Publicat:

Noul comandant al Forţei Quds, unitatea specială a Gardienilor Revoluţiei însărcinată cu operaţiunile externe, a anunţat că obiectivul său este de a alunga SUA din regiune după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac american la Bagdad, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”Promitem să continuăm calea martirului Soleimani cu aceeaşi forţă şi singura compensaţie pentru noi ar fi înlăturarea Americii din regiune”, a declarat Esmail Qaani înaintea funeraliilor lui Soleimani, organizate luni la Teheran.


Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

Pe de altă parte, fiica lui Qassem Soleimani a declarat în faţa zecilor de mii de oameni prezenţi la funeralii că SUA şi aliatul lor Israel se vor confrunta cu o ”zi întunecată” pentru moartea tatălui ei.

”Trump, nebunule, să nu crezi că totul s-a încheiat odată cu martiriul tatălui meu!”, a afirmat Zeinab Soleimani în intervenţia sa, transmisă de postul public de televiziune iranian.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

Cel puţin opt persoane au fost ucise în noaptea de joi spre vineri în timpul atacului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile după atacarea ambasadei SUA de către demonstranţi pro-iranieni. În atac a fost ucis şi puternicul general iranian Qassem Soleimani, şeful Forţei Quds al Gărzilor Revoluţionare însărcinată cu operaţiunile externe ale Iranului.

Soleimani a exercitat, în special începând din 2018, o influenţă esenţială în negocierile politice vizând formarea unui guvern în Irak. Generalul ucis la vârsta de 62 de ani era unul din cele mai populare personaje din Iran, fiind considerat un adversar redutabil al SUA şi al aliaţilor săi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.