Noul emir al Kuweitului face apel la unitate naţională

Publicat:

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf al-Ahmad al-Sabah, a lansat marţi, înaintea alegerilor legislative de la 5 decembrie, un apel în parlament la unitate naţională în faţa provocărilor cărora trebuie să le facă faţă acest stat din Golf, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Scrutinul va avea loc într-o perioadă în care Kuweit, stat petrolier bogat şi membru al OPEC, se confruntă cu o criză de lichidităţi provocată de scăderea preţurilor la ţiţei şi de pandemie, iar guvernul încearcă să crească veniturile pentru a acoperi deficitul bugetar.


Citeşte şi: Canada sare de 200.000 de cazuri cu coronavirus

‘Unitatea naţională s-a dovedit a fi arma noastră cea mai puternică în faţa provocărilor, pericolelor şi crizelor’, a afirmat emirul, într-un discurs în deschiderea unei sesiuni parlamentare suplimentare.

Nawaf al-Ahmad al-Sabah a preluat puterea în cursul lunii trecute, după decesul fratelui său, Sabah al-Ahmed Al Sabah, la vârsta de 91 de ani.

Disputele frecvente între executiv şi parlament au dus la remanieri succesive de guvern şi dizolvări ale legislativului, blocând investiţii şi eforturi de reformă.

Parlamentul kuweitian, cel mai vechi din zona Golfului, deţine puterea de a bloca proiecte de legi şi de a interpela miniştri.

Citeşte şi: Irlanda impune cele mai dure restricţii din toată Europa

În discursul de marţi, emirul a spus că ţara sa va continua linia adoptată de predecesorul său şi îşi va păstra angajamentul în favoarea democraţiei, Constituţiei şi domniei legii.

Guvernul a aprobat luni un proiect de decret, ce mai trebuie promulgat de emir, privind organizarea de alegeri parlamentare la data de 5 decembrie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta

Căuta un killer dar a dat de un agent sub acoperire. Instanța a eliberat suspecta, iar procurorii vor contesta O femeie ar fi comandat moartea...

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.