X

Noul guvern al Letoniei condus de Krisjanis Karins obţine susţinerea parlamentară

O majoritate din membrii parlamentului Letoniei au votat miercuri pentru guvernul de coaliţie propus, ceea ce îi permite premierului Krisjanis Karins să rămână la putere în urma victoriei sale în alegerile din luna octombrie, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Noul executiv a obţinut votul a 54 dintre cei 100 de membri ai parlamentului, în timp ce 37 de parlamentari au votat împotriva guvernului.

Citește și :  Peskov: Moscova nu a primit nicio propunere privind o ‘încetare a focului de Crăciun’ în Ucraina

Partidul Noua Unitate, condus de Karins, un critic declarat al Rusiei, este susţinut de Alianţa Naţională (conservator) şi de Lista Unită, o coaliţie de centru formată din partide ecologiste şi formaţiuni regionale.

La scrutinul parlamentar din octombrie, Noua Unitate a obţinut 18,97% din voturi, devenind prima forţă politică din parlament, cu 26 de deputaţi.

După alegeri, acest partid a precizat că vrea să intre într-o coaliţie cu Lista Unită, Alianţa Naţională şi Progresiştii (stânga social-democrată), însă această din urmă formaţiune a respins în cele din urmă discuţiile din cauza diferenţelor ideologice.

Citește și : 533 de jurnalişti se află în închisoare în lume, un număr record în 2022 (RSF)

Tags: Krisjanis KarinsNoua Unitate
Categorii: Diaspora