Noul guvern eston al prim-ministrului Kaja Kallas a depus oficial jurământul

Publicat:

Noul guvern eston al prim-ministrului în exerciţiu Kaja Kallas a depus oficial jurământul luni la Tallinn, informează DPA, potrivit agerpres.

Kaja Kallas, care din ianuarie 2021 a fost prima femeie ce a condus guvernul acestei ţări membre a UE şi NATO, are acum o nouă coaliţie, în care sunt implicaţi Partidul Reformei (liberal din punct de vedere economic), social-democraţii şi conservatorii Isamaa. O coaliţie anterioară cu Partidul de Centru s-a prăbuşit la începutul lunii iunie.


Citește și : Un oficial SUA se aşteaptă la noi măsuri din partea OPEC în privinţa majorării producţiei de petrol

Cele trei partide, care au câte cinci miniştri în cabinet, deţin o majoritate de 55 din cele 101 locuri din parlament.

Kaja Kallas a declarat că apărarea Estoniei de orice potenţială ameninţare din partea Rusiei vecine în urma invaziei Ucrainei este prioritatea guvernului.

Alături de Kaja Kallas, avocată de formaţie şi fiică a fostului comisar european Siim Kallas, mai sunt şase femei în noul Cabinet.

Noul guvern urmează să aibă mandat până la alegerile din martie 2023.

“Timpul pe care îl are acest guvern pentru a-şi face treaba nu este lung, în timp ce problemele care trebuie rezolvate sunt mult mai serioase decât de obicei”, a declarat preşedintele Alar Karis.

Citește și : Candidaţii la şefia Partidului Conservator s-au contrat pe diverse subiecte în dezbaterea televizată (VIDEO)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.