Noul ministru al sănătăţii din Brazilia cere relaxarea restricţiilor

Publicat:

Noul ministru al sănătăţii din Brazilia, Nelson Teich (foto), a propus miercuri relaxarea restricţiilor de mişcare aflate în prezent în vigoare pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează DPA, potrivit agerpres.

Într-un discurs susţinut în capitala Brasilia, el a spus că guvernul intenţionează să prezinte într-o săptămână o directivă pentru oraşe şi state.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

“Este imposibil pentru o ţară să supravieţuiască timp de un an, un an şi jumătate, dacă stă pe loc”, a afirmat Teich.

“Distanţarea socială este o măsură naturală şi logică pentru început, dar nu poate fi aplicată fără un plan de ieşire”, a adăugat el.

Este primul discurs al lui Teich de când a fost numit joi de preşedintele Jair Bolsonaro să îi urmeze în funcţie lui Luiz Henrique Mandetta, care a fost demis în urma unei dispute privind gestionarea corespunzătoare a crizei create de coronavirus.

În timp ce Mandetta, la fel ca diferiţi guvernatori şi primari, a pledat pentru interdicţii de deplasare şi măsuri de protecţie limitate, populistul de dreapta Bolsonaro consideră că măsurile sunt excesive şi vrea ca viaţa să revină la normal cât mai repede posibil.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

În discursul său, Teich a justificat decizia de ridicare a restricţiilor spunând că şi dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Brazilia ar fi de 100 de ori mai mare decât cele 43.000 raportate de Ministerul Sănătăţii, cele patru milioane de potenţial infectaţi dintr-o populaţie de 208 milioane ar reprezenta numai 2%.

Teich nu a vorbit şi despre situaţie critică din oraşul Manaus, în regiunea Amazon. Sistemul de sănătate s-ar fi prăbuşit acolo, iar un container frigorific a fost instalat în faţa unui mare spital pentru a depozita cadavre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.