X

Noul ministru de interne al Franţei promite să sprijine poliția

Noul ministru de interne al Franţei, Gerald Darmanin, a promis marţi că va sprijini forţele de poliţie din ţară, care au fost afectate de acuzaţii de rasism şi brutalitate, notează dpa, potrivit agerpres.

”Vreau să le transmit forţelor de securitate că, în calitate de reprezentant local, le cunosc dificultăţile”, a spus Darmanin, care este şi primar al oraşului industrial Tourcoing, situat în nordul Franţei.

Citește și: Bolsonaro se simte rău! Președintele brazilian a fost testat pentru COVID-19

Forţele de poliţie sunt expuse zilnic unor riscuri fizice, dar şi unor ”atacuri asupra autorităţii lor, fapt care erodează republica”, a adăugat noul şef al Ministerului de Interne francez, în conferinţa de preluare a funcţiei de la fostul ministru Christophe Castaner.

Castaner a fost criticat de stânga politică franceză pentru reacţia dură a poliţiştilor în timpul protestelor antiguvernamentale din Franţa. În acelaşi timp, el a provocat şi iritarea poliţiştilor atunci când a afirmat că ofiţerii vor fi suspendaţi dacă există vreo ”bănuială de rasism confirmată”.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

Numirea lui Gerald Darmanin în funcţia de ministru de interne a fost una dintre principalele shimbări aduse de remanierea guvernamentală anunţată luni la Paris, la câteva zile după ce preşedintele Emmanuel Macron l-a desemnat pe Jean Castex în funcţia de prim-ministru.

Darmanin, anterior ministru al bugetului, nu a făcut vreo menţiune specifică privind presupusele abuzuri ale poliţiei, dar a spus că francezii aşteaptă de la Ministerul de Interne să fie ”un refugiu şi un exemplu”.

Tags: Emmanuel MacronfrantaGérald DarmaninJean Castexparispolitie
Categorii: Externe