X

Noul ministru german al muncii o critică dur pe Angela Merkel: ‘A afectat grav economia ţării’

Noul ministru german al muncii Katarina Barley a criticat-o pe Angela Merkel pentru ceea ce ea a descris a fi un eşec al celor 12 ani de guvernare ai cancelarului de a aborda deficitul crescând de pe piaţa muncii a ţării, relatează miercuri agenţia dpa, conform agerpres.

”Dna Merkel a afectat grav economia Germaniei” pentru că nu a reuşit până în prezent să ia în considerare necesitatea unei legi a imigraţiei care i-ar fi permis ţării să atragă muncitori calificaţi din afară”, a declarat dna Barley pentru cotidianul Rheinische Post.

Citeşte şi: Rusia ar putea cere americanilor să-şi reducă DRASTIC numărul diplomaţilor prezenţi la Moscova

Katarina Barley a fost numită ministru al muncii după alegerile de luna trecută, la care formaţiunea sa, Partidul Social-Democrat (SPD), a suferit pierderi fără precedent. Andrea Nahles a părăsit postul de ministru al muncii pentru a prelua şefia grupului parlamentar al SPD când partidul intră în opoziţie.

Blocul politic conservator al dnei Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU) -, care a câştigat alegerile, a acceptat recent să înceapă negocieri în legătură cu o lege a imigraţiei.

Ideile propuse de către alte partide politice includ un sistem al imigraţiei pe puncte, similar celui folosit în Canada.

Cercetările întreprinse de către Boston Consulting Group au sugerat că Germania s-ar putea confrunta cu un deficit pe piaţa forţei de muncă de 2,4 milioane de muncitori până în 2020, care ar putea ajunge la 10 milioane până în 2030.

Problema nu este doar cea a unei forţe de muncă în declin, din cauza îmbătrânirii populaţiei Germaniei, ci şi pentru că muncitorii nu au calificările de care au nevoie angajatorii. 

Tags: Andrea NahlesAngela MerkelgermaniaKatarina Barley
Categorii: Diaspora