Noul ministru de interne german luptă să combată ‘polarizarea societăţii’

Publicat:

Noul ministru de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a declarat vineri, în Bundestag, că îşi propune să ‘combată polarizarea societăţii’, prin măsuri de securitate şi o politică mai strictă în materie de migraţie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Seehofer a anunţat că va introduce în curând iniţiative menite să combată divizarea şi polarizarea, pe care le-a numit ‘acceleratori de particule ideologici’.


Citeşte şi: Focuri de armă şi luare de ostatici într-un supermarket din Franţa

Ministrul de interne a precizat că va lua măsuri mai drastice împotriva criminalităţii şi a extremismului, şi şi-a exprimat sprijinul pentru extinderea folosirii tehnologiei de supraveghere video, precum recunoaşterea facilă, şi pentru înăsprirea controalelor la frontierele Germaniei.

‘Când limitele sunt depăşite, regulile ignorate sau legile încălcate, pentru mine este vorba despre toleranţă zero’, a afirmat Seehofer, precizând că aceasta se aplică ‘sloganurilor de ură şi violenţei’ împotriva persoanelor de alte opinii sau credinţe.

‘Securitatea este un drept al omului’, a mai afirmat Seehofer, membru al Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Citeşte şi: CINCI români printre persoanele decedate în urma exploziei de la uzina chimică din Cehia (MAE)

Horst Seehofer, care a părăsit recent funcţia de premier al prosperului land Bavaria pentru a prelua şefia Ministerului federal de Interne, a declanşat o dezbatere săptămâna trecută prin declaraţia că musulmanii, dar nu şi islamul, aparţin Germaniei.

Cancelarul Angela Merkel l-a contrazis imediat, afirmând că islamul, religia a 4 milioane de rezidenţi musulmani în Germania, aparţine acestei ţări. ‘Trebuie să facem tot ce putem pentru a face coexistenţa între religii cât se poate de pozitivă’, a subliniat cancelarul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.