Noul parlament ungar s-a reunit pentru prima dată după alegerile de la începutul lunii aprilie

Publicat:

Noul parlament ungar s-a reunit luni pentru prima dată după alegerile de la începutul lunii aprilie, câştigate de partidul Fidesz, al premierului Viktor Orban, informează MTI, potrivit agerpres.   

Dintre cei 199 de aleşi prezenţi în forul legislativ, 135 aparţin Fidesz, ceea ce înseamnă că acest partid are o majoritate constituţională de două treimi.


Citește și : 1.000 de migranţi recuperaţi din Mediterana au ajuns în Sicilia
Cele şase partide parlamentare din alianţa de opoziţie Unitate au 56 de reprezentanţi în forul legisativ, iar partidul de extremă dreapta Patria Noastră are şase parlamentari.

Un membru, care participase drept candidat al alianţei de opoziţie, urmează să rămână independent.

Reprezentanţii opoziţiei de stânga au părăsit sala de plen după depunerea jurământului, în semn de protest faţă de ”condiţiile nedemocratice din ţară”.

Citește și : Lituania începe să furnizeze gaze Poloniei

În cadrul şedinţei, preşedintele Janos Ader l-a propus pe Viktor Orban ca prim-ministru. El îl mandatase deja vineri pe Orban (58 de ani) cu formarea guvernului. Acesta va deveni şef al executivului de la Budapesta pentru a patra oară la rând şi a cincea în total.

Aşa cum era de aşteptat, parlamentul l-a ales pe Laszlo Kover ca preşedinte. În vârstă de 62 de ani, Kover este în această funcţie din 2010.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.