Noul pod din Genova este un simbol al unei noi Italii, afirmă premierul Conte

Publicat:

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a afirmat luni că inaugurarea noului pod din oraşul italian Genova, care îl înlocuieşte pe cel care s-a prăbuşit în urmă cu doi ani provocând moartea a 43 de persoane, este un semn al viitorului luminos al ţării, relatează dpa şi Reuters, scrie agerpres.

“Dintr-o rană care încă se vindecă greu, s-a ridicat simbolul unei noi Italii”, a postat Conte pe Facebook.


Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

Conte, împreună cu preşedintele Sergio Mattarella, urmează să participe la ceremonia de inaugurare din oraşul port în următoarele ore.

Sergio Mattarella urmează să se întâlnească cu reprezentanţii familiilor victimelor şi ai parchetului care investighează circumstanţele prăbuşirii podului, printre care şi posibile deficienţe de mentenanţă.

Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său

Noul pod, conceput de arhitectul vedetă Renzo Piano, înlocuieşte fostul viaduct care s-a prăbuşit în oraş pe 14 august 2018, unul dintre cele mai grave dezastre civile din Italia ultimelor decenii.

Într-un interviu pentru ziarul Corriere della Sera, Piano a spus că a conceput podul şi pilonii săi eliptici înalţi de 40 de metri ca pe o navă pentru a prinde lumina Mediteranei şi a se potrivi cu caracterul acestui oraş, relatează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.