Noul premier al Greciei promite reforme rapide: ‘Viitorul nu poate să aştepte’

Publicat:

Noul guvern de centru-dreapta al Greciei vrea să înceapă reformarea statului şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor cât mai curând posibil, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis sâmbătă, în prima sa declaraţie în faţa parlamentului – transmite dpa, scrie agerpres.

“Viitorul nu poate să aştepte”, a declarat Mitsotakis, promiţând reforme în educaţie, securitate, economia digitală şi reducerea birocraţiei în timpul mandatului său de patru ani.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni a lovit o clădire în sud-vestul Germaniei – Cel puțin trei morți

Într-un discurs difuzat pe postul de televiziune de stat ERT, Mitsotakis a mai spus că vor exista reduceri de impozite pentru a stimula economia şi a promis să creeze noi locuri de muncă.

El a promis, de asemenea, că Grecia va adera la măsurile de austeritate convenite cu creditorii săi şi va lansa propriile programe de economii şi creşteri. “Vom face Grecia o surpriză plăcută pentru Europa”, a spus Mitsotakis.

Citește și : Bilanțul exploziei din centrul Chinei a ajuns la 12 morți și 13 răniți

Partidul lui Mitsotakis Nea Dimokratia (ND) a câştigat alegerile parlamentare din 7 iulie, cu 39,6% din voturi. Coaliţia Stângii Radicale (SYRIZA), partidul fostului şef al guvernului Alexis Tsipras, s-a clasat pe locul al doilea cu 31,5% din sufragii. ND a câştigat suficiente mandate în parlament pentru a guverna singur.

Noul guvern va primi un vot de încredere din partea parlamentului luni, un proces care va fi doar o formalitate
datorită majorităţii parlamentare a ND.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.