Noul premier din Noua Zeelandă a cooptat la guvernare un partid antiimigraţie

Publicat:

Prim-ministrul ales al Noii Zeelande, Jacinda Ardern (foto), a semnat marţi acorduri cu partidul antiimigraţie New Zeeland First (NZ First – Noua Zeelandă în primul rând), şi Partidul Verde, după încheierea unor negocieri pentru formarea noului guvern al ţării, informează dpa, potrivit agerpres.

Liderul NZ First, Winston Peters, va deveni viceprim-ministru şi se crede că va prelua şi funcţia de ministru de externe, unul dintre portofoliile primite de partidul său prin aceste acorduri.


Potrivit acestor documente, priorităţile guvernului ar urma să includă o finanţare suplimentară pentru sistemul de sănătate, combaterea problemei persoanelor fără adăpost, a speculanţilor străini şi consolidarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, a declarat Jacinda Ardern, liderul Partidului Laburist, în vârstă de 37 de ani.

Citeşte şi: Xi devine cel mai puternic lider după Mao;’gândirea’ sa, înscrisă în statutul Partidului Comunist chinez

Guvernul se va concentra de asemenea pe dezvoltarea economică durabilă, sprijinirea economiilor regionale, creşterea exporturilor, a salariilor şi reducerea inegalităţilor, a mai spus ea.

Documentele coaliţiei arată că în ciuda faptului ca NZ First a făcut campanie înaintea alegerilor pentru reducerea imigraţiei nete de la aproximativ 70.000 de noi imigranţi pe an la 10.000, noul guvern va promova politica laburiştilor.

Aceasta include înăsprirea acordării vizelor de lucru şi controlul cursurilor de educaţie internaţionale de slabă calitate. De asemenea, există planuri de măsuri împotriva exploatării migranţilor, în special a studenţilor străini.

Acordul de încredere separat semnat cu Partidul Verde include un act cu zero emisii de carbon cu scopul de a atinge emisiile zero până în 2050, un referendum privind utilizarea canabisului pentru uz personal până în 2020 şi stabilirea unei comisii independente asupra climatului.

Citeşte şi: Cei mai mari idioţi ai secolului! Aşa au fost numiţi patru tineri australieni care au înotat în apele crocodililor

Săptămâna trecută, Peters a susţinut un guvern condus de laburişti după negocierile pentru o coaliţie care au urmat alegerilor din 23 septembrie, care au avut ca rezultat un parlament în care niciun partid nu poate asigura o majoritate.

Anterior, el a fost viceprim-ministru între 1996 şi 1998 într-un guvern naţional sub Jim Bolger şi ministru de externe în cabinetul premierului Helen Clark între 2005 şi 2008, când partidul a avut un acord de sprijin cu laburiştii. 
Noul guvern va depune jurământul joi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! Sunt posibile perturbări în accesarea unor servicii electronice SFS

Atenție! Sunt posibile perturbări în accesarea unor servicii electronice SFS Serviciul Fiscal de Stat anunță despre desfășurarea lucrărilor de mentenanță în cadrul SIA „Cabinetul...

România își întărește apărarea aeriană cu radare performante

România își întărește apărarea aeriană cu radare performante România va achiziționa radare moderne AN/MPQ-64 F1 Sentinel, care vor permite armatei să detecteze din timp dronele...

O tânără a fost spulberată de o maşină chiar pe trecerea de pietoni

Tânără spulberată de o maşină chiar pe trecerea de pietoni O tânără a fost lovită de un Mercedes, în timp ce traversa strada pe trecerea...

Funcționari la stat cu averi de milioane. Doi soți – unul la vamă și altul la procuratură – cercetați pentru îmbogățire ilicită

Funcționari la stat cu averi de milioane. Doi soți – unul la vamă și altul la procuratură – cercetați pentru îmbogățire ilicită Doi soți,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.