X

Noul preşedinte al Parlamentului European pledează pentru aprofundarea integrării la nivelul UE

David Sassoli, noul preşedinte al Parlamentului European, a pledat, în primul discurs rostit din această funcţie, pentru aprofundarea integrării în cadrul Uniunii Europene şi pentru rezolvarea problemelor sociale, potrivit mediafax.

David Sassoli le-a mulţumit eurodeputaților pentru încrederea acordată. “În cursul ultimelor luni, prea mulți au alimentat dezbinări și conflicte, o tristă aducere aminte a istoriei noastre. În schimb, cetățenii ne-au arătat că au încă încredere în această cale extraordinară, singura capabilă să ofere răspunsuri la provocările globale cu care ne confruntăm. Trebuie să avem puterea de a relansa procesul de integrare, de a schimba Uniunea în așa fel încât să fie capabilă să răspundă în mod concret și cu mai multă fermitate nevoilor și preocupărilor cetățenilor noștri”, a declarat Sassoli.

Citește și: Vucic susține că Pristina urmăreşte să preia controlul asupra nordului Kosovo

“Suntem în mijlocul unor schimbări importante, printre care șomajul ridicat în rândul tinerilor, migrația, schimbările climatice, revoluția digitală și o nouă ordine mondială, toate acestea și multe altele necesitând o abordare nouă și mult curaj”, a adăugat David Sassoli.

Născut în oraşul italian Florența pe 30 mai 1956, David Sassoli este membru al Parlamentului European din partea Italiei din 2009. În mai 2019, a fost reales pentru al treilea mandat pe lista Partidului Democrat din Italia.

Citește și: Erupţie a unui vulcan de pe insula italiană Stromboli – VIDEO

Tags: David Sassolieurodeputaţiitalia
Categorii: Diaspora