Noul preşedinte georgian îi cere Rusiei să respecte legea internaţională

Publicat:

Noua şefă a statului georgian, Salome Zurabişvili, care a depus duminică jurământul în funcţia de preşedinte, i-a cerut duminică Rusiei vecine să respecte legea internaţională, transmite dpa, potrivit Agerpres.

”Numai atunci vor exista legături egale şi paşnice cu vecinii”, a spus Zurabişvili în discursul rostit cu ocazia preluării funcţiei, în oraşul georgian Telavi.


Citește și : UE/Vize: Federica Mogherini, criticată pe pagina sa de Facebook

Ea a criticat recunoaşterea de către Moscova a independenţei regiunilor separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud. ”Abhazia şi Osetia de Sud sunt ocupate de Rusia. Acest lucru este inacceptabil. Nu vom accepta asta”, a subliniat noul preşedinte al Georgiei.

Pe de altă parte, Salome Zurabişvili (66 de ani) a anunţat că Georgia îşi va continua eforturile pentru a adera la Uniunea Europeană şi la NATO.

Născută în Franţa, Zurabişvili a fost ambasador al acestei ţări la Tbilisi, ulterior intrând în serviciul diplomatic georgian. De asemenea, ea a fost timp de un an ministru de externe al fostei republici sovietice.

Citește și : Putin : Kremlinul ar trebui să joace un rol de prim-plan în rapul rus în loc să-l cenzureze

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.