X

Noul preşedinte iranian a avut o convorbire cu omologul său Emmanuel Macron

Noul preşedinte iranian, Ebrahim Raisi, a transmis luni, după o conversaţie cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, că Teheranul intenţionează să menţină capacităţile de “disuasiune” în zona Golfului Persic, în pofida acuzaţiilor privind atacarea unui petrolier, informează mediafax.

“Republica Islamică este foarte serioasă în garantarea securităţii şi în menţinerea capacităţilor de disuasiune în zona Golfului Persic şi în Golful Oman”, a afirmat Ebrahim Raisi, conform Preşedinţiei Iranului, citată de cotidianul Le Figaro.

Citește și : Un plic cu gloanțe a fost trimis pe adresa Papei Francisc

“Iranul îi va înfrunta pe cei care privează regiunea de securitate”, a subliniat noul preşedinte al Iranului.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul cu dronă asupra petrolierului MV Mercer Street, comis pe 30 iulie în Marea Arabiei, în largul Omanului, şi soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic.

Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista o “ripostă colectivă” faţă de acest atac atribuit Iranului. Israelul a anunţat că atacul cu dronă asupra petrolierului a fost comis de Gardienii Revoluţiei din Iran. Premierul Naftali Bennett a avertizat că Israelul este pregătit să acţioneze unilateral împotriva Iranului ca ripostă la atacul asupra petrolierului MV Mercer Street.

Citește și : Un iranian moare de covid la fiecare două minute

Tags: Ebrahim RaisiEmmanuel Macrongolful Omanteheran
Categorii: DiasporaSinteze