Noul preşedinte iranian Raisi, invitat la summitul regional găzduit de Irak

Publicat:

Noul preşedinte al Iranului, Ebrahim Raisi, a primit marţi invitaţia de a participa la un summit regional care va avea loc în capitala Irakului, Bagdad, la sfârşitul lunii august, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Invitaţia a fost confirmată în timpul vizitei pe care o desfăşoară la Teheran ministrul de externe irakian Fuad Hussein.


Citește și : Bruxelles-ul dă voie Lituaniei să-şi facă GARD la frontiera cu Belarus

Preşedintele Ebrahim Raisi a calificat într-un comunicat drept binevenită decizia Irakului de a organiza acest summit. ”Cooperarea între ţările din regiune, fără ingerinţe externe, este o condiţie necesară pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a adăugat el.

Data precisă şi lista completă a participanţilor la summit urmează să fie comunicate, printre invitaţi fiind deocamdată confirmaţi oficial preşedintele francez Emmanuel Macron, cel turc, Recep Tayyip Erdogan, şi regele Salman al Arabiei Saudite.

Citește și : SCURGERI de clor la o crescătorie de somoni! 96.000 de peşti au murit!

Ţară cu majoritate musulmană şiită, Irakul a găzduit în ultimele luni întâlniri între responsabili saudiţi şi iranieni pentru a aborda dezgheţarea relaţiilor dintre Riad şi Teheran. Iranul şiit şi Arabia Saudită sunită au rupt relaţiile în anul 2016 şi se acuză reciproc că destabilizează regiunea.

Preşedintele Ebrahim Raisi, învestit cu o săptămână în urmă, a declarat atunci că nu vede ”niciun obstacol” în calea restabilirii acestor relaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.