X

Noul preşedintele filipinez promite că va reforma sistemul fiscal al ţării

Noul preşedintele filipinez Ferdinand Marcos jr. a promis luni că va reforma sistemul fiscal al ţării şi va face din aceasta o destinaţie pentru investiţii şi turism, angajându-se de asemenea la o amplă reformă a agriculturii pentru a creşte producţia şi a reduce dependenţa puternică de importuri, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

În primul său discurs în faţa Congresului, Marcos, care a obţinut o victorie clară în alegerile din mai, a spus că este vital să fie implementate reforme pentru creşterea turismului şi a investiţiilor şi a menţine ritmul actual ferm de creştere.

Citește și : Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale ucrainene

Guvernul va implementa o politică fiscală solidă şi va ţinti o creştere economică de 6,5-7,5% din PIB în acest an, a afirmat noul preşedinte, menţionând totuşi provocarea de a păstra stabilitatea preţurilor.

Marcos, fiul dictatorului alungat de la putere în 1986, a subliniat că este crucial ca Filipine, un mare importator de orez şi alte produse, să îşi poată creşte producţia agricolă şi să devină mai rezilientă la schimbările climatice.

Printre măsurile ce vor fi introduse se numără un moratoriu pe datoriile fermierilor, pentru a le permite acestora să investească pentru a creşte productivitatea.

Citește și : Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA

Preşedintele a mai afirmat că este nevoie de ‘o infuzie de sânge proaspăt’ şi de aplicarea metodelor ştiinţifice în agricultură de către o nouă generaţie de fermieri.

Marcos a promis de asemenea să îmbunătăţească educaţia, serviciile medicale, condiţiile de muncă pentru personalul medical, precum şi infrastructura, inclusiv prin modernizarea de aeroporturi, într-o ţară cu peste 7.000 de insule.

Tags: Ferdinand Marcosfilipineturism
Categorii: Știrile zilei