Noul primar ales al Romei a anunţat un plan de 40 de milioane de euro pentru a rezolva problema gunoiului

Publicat:

Noul primar ales al Romei intenţionează să aducă sub control problema colectării deşeurilor din capitala italiană până la sfârşitul anului şi a anunţat marţi un plan de 40 de milioane de euro în acest sens, relatează dpa, potrivit agerpres.

Planul are mai multe abordări, a declarat Roberto Gualtieri în cadrul unei conferinţe de presă, şi implică curăţarea străzilor, colectarea gunoiului aruncat, menţinerea vegetaţiei şi curăţarea canalizărilor.


Citește și : Papa îi îndeamnă pe creştini să fie ‘săraci pe dinăuntru’ şi să nu caute bogăţie şi faimă

Peste 1.000 de angajaţi ai companiei municipalităţii de colectare a deşeurilor, Ama Roma, vor fi trimişi pentru a curăţa cu regularitate mai multe drumuri şi căi de acces în oraş, a spus Gualtieri, un social-democrat.

Totuşi, politicianul în vârstă de 55 de ani a recunoscut că numai 57% dintre vehiculele cu care sunt curăţate străzile Romei şi camioanele de gunoi sunt în stare de funcţionare.

Citește și : Boris Johnson: COP26 trebuie ‘să marcheze începutul sfârşitului’ pentru schimbările climatice

Oraşul a fost grav afectat de această problemă a deşeurilor timp de ani de zile. Predecesoarea lui Gualtieri, Virginia Raggi, de la Mişcarea 5 Stele, nu a reuşit să rezolve problema, ceea ce i-a atras numeroase critici în perioada premergătoare alegerilor din octombrie.

Gualtieri a câştigat alegerile după ce a promis că va acţiona eficient în problema deşeurilor, care se explică frecvent prin deficienţe la gropile de gunoi, notează dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.