X

Noul şef al Pentagonului a avut o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, imediat după preluarea mandatului

Noul şef al Pentagonului, generalul Lloyd Austin, a avut o convorbire telefonică vineri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, imediat după preluarea mandatului, transmite EFE, potrivit agerpres

Apelul telefonic a fost primul pe care l-a avut Austin cu un lider străin după confirmarea sa în funcţie de către Senatul SUA, potrivit unui comunicat de presă al Pentagonului.

Citește și : Prima fotografie 3D a SARS-CoV-2

“Cei doi lideri au vorbit despre importanţa valorilor comune, despre contextul actual de securitate, printre care menţinerea unei atitudini defensive şi de disuasiune din partea NATO, şi despre misiunile în curs din Afganistan şi Irak”, se menţionează în comunicatul citat.

Potrivit Pentagonului, faptul că primul apel al lui Austin a fost cu Stoltenberg “subliniază importanţa NATO pentru Statele Unite”.

EFE aminteşte că fostul preşedinte american Donald Trump a avut o atitudine critică faţă de NATO şi, încă de la sosirea la putere, s-a plâns că SUA cheltuiau prea mult pentru Alianţa Nord-Atlantică, idee pe care le-a tot comunicat-o partenerilor săi europeni, fie la telefon, fie la reuniuni.

Citește și : Serviciul militar în Grecia va creşte de la 9 la 12 luni

Tags: AfganistanIrakJens StoltenbergLloyd AustinNATOPentagon
Categorii: Știrile zilei