Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Publicat:

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat în turul trei la Shanghai (a avut primă rundă liberă, fiind cap de serie 4), după o victorie în faţa unui jucător în formă, Alex Michelsen, scor 7-6(3), 7-6(9). Sârbul a început greoi partida, dar a intrat rapid în “viteza de croazieră”, arătând în unele momente promiţător pentru următoarele tururi.

După eliminarea de la Flushing Meadows, unde a pierdut în turul 3 la Popyrin, Novak Djokovic şi-a luat o pauză prelungită, dorind să își încarce bateriile şi să se bucure de performanţa fantastică reuşită la Paris, acolo unde a câştigat aurul olimpic, singurul trofeu important care îi lipsea din palmares, fără a pierde vreun set.


“Da, a fost primul meci împotriva lui Alex din carieră, l-am urmărit jucând, dar nu ne-am măsurat niciodată forțele.

Nici eu nu am mai jucat de ceva vreme, mi-a luat timp să se scuture de pe mine rugina. A început bine, servește bine, pentru un jucător înalt se mișcă foarte bine și se apropie de fileu, nu se teme să joace, a fost un meci strâns.

Un nivel destul de ridicat de tenis în ambele seturi, mă bucur că mi-am păstrat calmul și nervii, am avut 4-1, ar fi putut fi 6-1 pentru mine, dar la acest nivel lucrurile se întâmplă și se schimbă repede, așa ca eu mă bucur foarte mult să am un adversar ca acesta”, a spus Djokovic imediat după meciul câștigat sâmbătă după-amiază.

După 5 ani, sârbul a revenit în China, la Shanghai, unde s-a impus de 5 ori. El poate deveni cel mai în vârstă campion al turneului asiatic şi visează la titlul ATP 100 din carieră (al 41-lea de ATP 1000). Până la un eventual triumf e cale lungă, dar Nole a început promiţător, în faţa unui adversar de valoare, cu un serviciu excelent (9 aşi şi 0 duble greşeli pentru Michelsen azi).

Ce urmează pentru Djokovic la Shanghai

În turul următor, pe Nole l-ar putea aştepta un duel cu Stan Wawrinka, omul care l-a învins în două finale de Grand Slam (Roland Garros 2015 şi US Open 2016), dar elvețianul e în prezent la “ani lumină” de nivelul său de top. De altfel, “staminal” nu a mai câştigat un duel cu Novak de peste 5 ani, de la US Open 2019.

Dacă turul trei ar trebui să fie o formalitate pentru sârb, lucrurile se vor complica odată cu probabila avansare în turneu. Într-o eventuală optime de finală, sârbul îl va avea ca oponent pe Frances Tiafoe, semifinalist la US Open și omul care l-a învins pe Medvedev la Laver Cup. În timpul competiției de la Berlin, “BigFoe” a dezvăluit că se simte în cea mai bună formă din viața sa, și, deși la Tokyo a fost eliminat rapid, cu siguranță că înfrângerea a venit în contextul oboselii de după Laver Cup.

Într-un eventual sfert de finală la Shanghai, Djokovic l-ar putea întâlni pe Alexei Popyrin, cel care l-a eliminat de la US Open și care l-a “întins” serios la Australian Open și Wimbledon 2024, ambele dispute fiind foarte echilibrate și durând peste 3 ore.

În semifinale, Nole îi are ca posibili adversari pe Zverev sau Fritz, americanul finalist la Flushing Meadows având toate atuurile să ajungă acolo, potrivit specialiştilor. Asta şi ca urmare a faptului că a devenit un adevărat nemesis pentru Sascha, pe care l-a învins în ultimele 3 directe (Wimbledon, US Open și Laver Cup). Nole are 9-0 în disputele cu yankeul, dar Taylor joacă în prezent cel mai bun tenis din viața lui.

Alte rezultate de sâmbătă, la Shanghai

Carlos Alcaraz (Spania/N.3) – Shang Juncheng (China) 6-2, 6-2

Jannik Sinner (Italia/N.1) – Taro Daniel (Japonia) 6-1, 6-4

Jakub Mensik (Cehia) – Andrei Rublev (Rusia/N.6) 6-7 (7/9), 6-4, 6-3

Yosuke Watanuki (Japonia) – Brandon Nakashima (SUA/N.32) 7-6 (7/4), 6-3

Alexander Şevcenko (Kazahstan) – Francisco Cerundolo (Argentina/N.27) 7-6 (9/7), 7-5

Alexei Popyrin (Australia/N.20) – Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-3, 6-2.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova Un summit la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.