X

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat în turul trei la Shanghai (a avut primă rundă liberă, fiind cap de serie 4), după o victorie în faţa unui jucător în formă, Alex Michelsen, scor 7-6(3), 7-6(9). Sârbul a început greoi partida, dar a intrat rapid în “viteza de croazieră”, arătând în unele momente promiţător pentru următoarele tururi.

După eliminarea de la Flushing Meadows, unde a pierdut în turul 3 la Popyrin, Novak Djokovic şi-a luat o pauză prelungită, dorind să își încarce bateriile şi să se bucure de performanţa fantastică reuşită la Paris, acolo unde a câştigat aurul olimpic, singurul trofeu important care îi lipsea din palmares, fără a pierde vreun set.

“Da, a fost primul meci împotriva lui Alex din carieră, l-am urmărit jucând, dar nu ne-am măsurat niciodată forțele.

Nici eu nu am mai jucat de ceva vreme, mi-a luat timp să se scuture de pe mine rugina. A început bine, servește bine, pentru un jucător înalt se mișcă foarte bine și se apropie de fileu, nu se teme să joace, a fost un meci strâns.

Citește și: O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

Un nivel destul de ridicat de tenis în ambele seturi, mă bucur că mi-am păstrat calmul și nervii, am avut 4-1, ar fi putut fi 6-1 pentru mine, dar la acest nivel lucrurile se întâmplă și se schimbă repede, așa ca eu mă bucur foarte mult să am un adversar ca acesta”, a spus Djokovic imediat după meciul câștigat sâmbătă după-amiază.

După 5 ani, sârbul a revenit în China, la Shanghai, unde s-a impus de 5 ori. El poate deveni cel mai în vârstă campion al turneului asiatic şi visează la titlul ATP 100 din carieră (al 41-lea de ATP 1000). Până la un eventual triumf e cale lungă, dar Nole a început promiţător, în faţa unui adversar de valoare, cu un serviciu excelent (9 aşi şi 0 duble greşeli pentru Michelsen azi).

Ce urmează pentru Djokovic la Shanghai

În turul următor, pe Nole l-ar putea aştepta un duel cu Stan Wawrinka, omul care l-a învins în două finale de Grand Slam (Roland Garros 2015 şi US Open 2016), dar elvețianul e în prezent la “ani lumină” de nivelul său de top. De altfel, “staminal” nu a mai câştigat un duel cu Novak de peste 5 ani, de la US Open 2019.

Dacă turul trei ar trebui să fie o formalitate pentru sârb, lucrurile se vor complica odată cu probabila avansare în turneu. Într-o eventuală optime de finală, sârbul îl va avea ca oponent pe Frances Tiafoe, semifinalist la US Open și omul care l-a învins pe Medvedev la Laver Cup. În timpul competiției de la Berlin, “BigFoe” a dezvăluit că se simte în cea mai bună formă din viața sa, și, deși la Tokyo a fost eliminat rapid, cu siguranță că înfrângerea a venit în contextul oboselii de după Laver Cup.

Într-un eventual sfert de finală la Shanghai, Djokovic l-ar putea întâlni pe Alexei Popyrin, cel care l-a eliminat de la US Open și care l-a “întins” serios la Australian Open și Wimbledon 2024, ambele dispute fiind foarte echilibrate și durând peste 3 ore.

În semifinale, Nole îi are ca posibili adversari pe Zverev sau Fritz, americanul finalist la Flushing Meadows având toate atuurile să ajungă acolo, potrivit specialiştilor. Asta şi ca urmare a faptului că a devenit un adevărat nemesis pentru Sascha, pe care l-a învins în ultimele 3 directe (Wimbledon, US Open și Laver Cup). Nole are 9-0 în disputele cu yankeul, dar Taylor joacă în prezent cel mai bun tenis din viața lui.

Alte rezultate de sâmbătă, la Shanghai

Carlos Alcaraz (Spania/N.3) – Shang Juncheng (China) 6-2, 6-2

Jannik Sinner (Italia/N.1) – Taro Daniel (Japonia) 6-1, 6-4

Jakub Mensik (Cehia) – Andrei Rublev (Rusia/N.6) 6-7 (7/9), 6-4, 6-3

Yosuke Watanuki (Japonia) – Brandon Nakashima (SUA/N.32) 7-6 (7/4), 6-3

Alexander Şevcenko (Kazahstan) – Francisco Cerundolo (Argentina/N.27) 7-6 (9/7), 7-5

Alexei Popyrin (Australia/N.20) – Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-3, 6-2.

Tags: mastersNovak DjokovicShanghai
Sport