Novartis va lista Sandoz la Zurich şi va crea cea mai mare companie europeană de medicamente generice

Publicat:

Novartis a anunţat joi scindarea Sandoz şi listarea diviziei de medicamentele biosimilare la Bursa de la Zurich, pentru a crea cea mai mare companie europeană de medicamente generice, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Atât pentru medicamentele inovatoare cât şi pentru afacerea Sandoz, scindarea va permite concentrarea pe realizarea unor strategii independente de creştere”, a anunţat grupul elveţian Novartis.


Citeşte şi: Prima doamnă a Americii s-a îmbolnăvit iar de Covid – Black News

Un grup Sandoz de sine stătător va avea sediul în Elveţia, va fi listat la Bursa de la Zurich şi va beneficia de un program de certificate de depozit americane (ADR) în Statele Unite, a precizat Novartis.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în semestrul doi din 2022, în funcţie de condiţiile de pe piaţă şi de aprobarea acţionarilor.

“Sandoz va deveni compania europeană numărul unu de medicamente generice cotată la bursă şi un lider global leader în medicamentele biosimilare, cu sediul în Elveţia”, a declarat preşedintele Novartis, Joerg Reinhardt.

Anul trecut, Sandoz a avut vânzări de 9,6 miliarde de dolari, iar luna trecută Novartis a estimat că vânzările în 2022 vor fi aproximativ la acelaşi nivel.

În prezent, Novartis este în proces de restructurare, urmând a renunţa la 8.000 de angajaţi, sau aproximativ 7,4% din forţa sa de muncă la nivel global.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că fondurile de investiţii Blackstone şi Carlyle discută posibilitatea de a-şi uni forţele pentru a face o ofertă de preluare a Sandoz, companie care ar putea fi evaluată la 25 de miliarde de dolari.

Vezi şi: Cel puţin 15 morţi şi 50 de răniţi într-un atac asupra unei gări din Ucraina – VIDEO – Black News

În toamna anului trecut, Novartis a anunţat că a demarat o procedură de revizuire strategică a diviziei Sandoz, în cadrul căreia va explora toate opţiunile, de la păstrarea afacerii şi până la vânzare, în contextul creşterii presiunilor în sectorul medicamentelor generice.

Sandoz a suferit în ultimii ani de pe urma eroziunii preţurilor şi intensificării competiţiei iar vânzările sale au stagnat. Însă pandemia de Covid-19 a fost o lovitură pentru Sandoz deoarece măsurile sanitare şi distanţarea socială au redus cererea pentru medicamentele sale împotriva tusei şi răcelii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.