Novavax a primit undă verde în Canada

Publicat:

Canada a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 Novavax, care devine astfel cel de-al cincilea ser aprobat în ţară pentru adulţii începând de la vârsta de 18 ani, a anunţat guvernul de la Ottawa, citat de AFP, potrivit agerpres.

“În urma unei analize amănunţite şi independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătăţii a concluzionat că acest vaccin îndeplineşte cerinţele stricte ale Canadei de siguranţă, eficacitate şi calitate”, a anunţat ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive, care datează de câteva decenii şi sunt utilizate pe scară largă în lume.

Serul produs de Novavax este un vaccin “sub-unitar” bazat pe proteine recombinate, care declanşează o reacţie imunitară, fără prezenţa unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporţie de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 şi are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce “anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron”, potrivit Health Canada.

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie 6 octombrie este a 279-a zi a calendarului gregorian și a 280-a zi în anii bisecți.   Sărbatorile Zilei de...

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.