Novavax are o eficacitate de 80% la adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani

Publicat:

Compania americană Novavax a anunţat joi o eficacitate de 80% a vaccinului său anti-COVID-19 pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani şi a precizat că intenţionează să transmită aceste date medicale autorităţilor sanitare din lumea întreagă în primul trimestru din 2022, informează AFP, potrivit agerpres.

Vaccinul Novavax, care se administrează în două doze, a fost testat în cadrul unor studii clinice desfăşurate în Statele Unite pe un grup de peste 2.200 de adolescenţi, într-o perioadă în care varianta Delta a noului coronavirus era dominantă. Unii dintre participanţi au primit vaccinul, alţii un placebo.


Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

Efectele secundare au constat în general în durere la locul injectării, dureri de cap şi oboseală. Cele câteva cazuri confirmate în grupul de adolescenţi vaccinaţi s-au dovedit a fi uşoare, a precizat compania americană.

“Credem că vaccinul Novavax oferă o tehnologie diferită şi o opţiune pentru această populaţie tânără, ţinând cont de tehnologia sa deja cunoscută bazată pe proteine recombinate şi care a fost deja utilizată la alte vaccinuri, precum şi de reacţiile pozitive ale sale împotriva variantelor virale”, a declarat într-un comunicat Filip Dubovsky, medicul şef al companiei americane.

Novavax a anunţat, de asemenea, că intenţionează să demareze studii clinice pe grupe mai mici de vârstă în al doilea trimestru din 2022.

Compania a depus la sfârşitul lunii ianuarie la Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere de autorizare a vaccinului său pentru adolescenţi.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Vaccinul Novavax este deja autorizat pentru adulţi în Europa, inclusiv în UE şi Marea Britanie, şi a fost omologat în regim de urgenţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Statele Unite, doar vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer este în prezent autorizat atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.