X

Novavax are o eficacitate de 80% la adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani

Compania americană Novavax a anunţat joi o eficacitate de 80% a vaccinului său anti-COVID-19 pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani şi a precizat că intenţionează să transmită aceste date medicale autorităţilor sanitare din lumea întreagă în primul trimestru din 2022, informează AFP, potrivit agerpres.

Vaccinul Novavax, care se administrează în două doze, a fost testat în cadrul unor studii clinice desfăşurate în Statele Unite pe un grup de peste 2.200 de adolescenţi, într-o perioadă în care varianta Delta a noului coronavirus era dominantă. Unii dintre participanţi au primit vaccinul, alţii un placebo.

Citeşte şi: Bombardiere strategice americane B-52 au ajuns în Marea Britanie – Black News

Efectele secundare au constat în general în durere la locul injectării, dureri de cap şi oboseală. Cele câteva cazuri confirmate în grupul de adolescenţi vaccinaţi s-au dovedit a fi uşoare, a precizat compania americană.

“Credem că vaccinul Novavax oferă o tehnologie diferită şi o opţiune pentru această populaţie tânără, ţinând cont de tehnologia sa deja cunoscută bazată pe proteine recombinate şi care a fost deja utilizată la alte vaccinuri, precum şi de reacţiile pozitive ale sale împotriva variantelor virale”, a declarat într-un comunicat Filip Dubovsky, medicul şef al companiei americane.

Novavax a anunţat, de asemenea, că intenţionează să demareze studii clinice pe grupe mai mici de vârstă în al doilea trimestru din 2022.

Compania a depus la sfârşitul lunii ianuarie la Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere de autorizare a vaccinului său pentru adolescenţi.

Citeşte şi: UE deplânge încercările Rusiei de o diviza – Black News

Vaccinul Novavax este deja autorizat pentru adulţi în Europa, inclusiv în UE şi Marea Britanie, şi a fost omologat în regim de urgenţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În Statele Unite, doar vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer este în prezent autorizat atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. 

Tags: Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA)coronaviruscovid-19NovavaxOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).vaccin
Categorii: Știrile zilei