Noviciok, otrava cu care a fost atacat spionul rus, era asunsă într-o sticlă de parfum

Publicat:

Noviciok, agentul neurotoxic cu care s-a otrăvit un cuplu de britanici la Amesbury în sudul Angliei, se afla într-o sticlă de parfum, a declarat fratele uneia dintre victime, relatează luni France Presse, potrivit agerpres.

Matthew Rowley a declarat pentru BBC că fratele său Charlie, care este spitalizat, i-a mărturisit că a găsit o sticlă de parfum. Charlie Rowley a fost internat pe 30 iunie în stare critică, însă între timp starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit, medicii declarând că el este acum în stare “gravă, dar stabilă”.


Citeşte şi: 149 de morţi într-un atentat comis în Pakistan

Întrebat luni de France Presse, Scotland Yard a refuzat să comenteze aceste afirmaţii.

Poliţia britanică a anunţat vineri că a găsit o “sticluţă” ce conţinea otravă la domiciliul lui Charlie Rowley din Amesbury, unde au fost găsiţi otrăviţi bărbatul de 45 de ani şi partenera sa de 44 de ani, Dawn Sturgess. Aceasta din urmă, mamă a trei copii, a murit.

Anchetatorii încearcă să stabilească “de unde provine sticla şi cum a ajuns la domiciliul lui Charlie”. Testele trebuie să determine dacă otrava găsită în flacon provine din acelaşi lot care i-a contaminat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia, în martie.

Londra a atribuit otrăvirea fostului agent dublu şi a fiicei sale Moscovei, care a negat orice implicare. Cazul a declanşat o criză diplomatică gravă între Kremlin şi occidentali şi un val de expulzări de diplomaţi de ambele părţi.

Vezi şi: Sărbătoarea francezilor umbrită de incidente violente. Doi oameni au murit – VIDEO

Autorităţile britanice au invitat experţi din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) să vină în această săptămână pentru prelevare de probe ce vor fi analizate în laboratoarele pe care le-au desemnat.

Unul dintre copiii lui Dawn Sturgess, Ewan Hope, a cerut ca preşedintele american Donald Trump să discute despre otrăvire în timpul întâlnirii cu omologul său rus Vladimir Putin luni la Helsinki.

“Eu nu sunt de acord cu politica lui Donald Trump şi nu voi fi niciodată unul din susţinătorii săi, dar aş dori ca el să discute despre cazul mamei mele cu preşedintele rus”, a declarat tânărul de 19 ani pentru Sunday Mirror. “Trebuie să i se facă dreptate mamei mele”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.