Nu a fost găsit nimic periculos în maşina celui care ameninţa că aruncă în aer Capitoliul

Publicat:

Nicio bombă nu a fost găsită în vehiculul bărbatului arestat, care a ameninţat joi că declanşeze un dispozitiv exploziv în apropierea clădirii Capitoliului din Washington, deja ţintă anul acesta a unui asalt violent al protestatarilor pro-Trump şi a unui atac cu maşină capcană, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Nu am găsit nicio bombă în vehicul, dar au fost recuperate materiale care pot fi folosite pentru fabricarea bombelor”, iar ancheta continuă, a anunţat, într-un comunicat, poliţia Capitolului.


Citește și : Victoria talibanilor în Afganistan ‘dă aripi’ jihadismului mondial

Suspectul în vârstă de 49 de ani, originar din Carolina de Nord, s-a predat singur la începutul după-amiezii, după negocieri tensionate cu poliţiştii, care l-au identificat ca fiind Floyd Ray Roseberry.

Alb, cu capul ras şi având mască de ţap, Roseberry făcuse în cursul dimineţii un live pe Facebook în care profera ameninţări incoerente la volanul unei camionete de culoare neagră.

Anterior, şeful poliţiei Capitoliului, Thomas Manger, le-a spus ziariştilor că bărbatul şi-a parcat maşina pe trotuarul de lângă librăria Congresului la ora locală 09:15 (13:15 GMT) şi i-a spus unui agent de poliţie că are o bombă în maşină şi un detonator în mână. Ulterior, numeroase forţe de ordine s-au deplasat la faţa locului, inclusiv FBI şi poliţia din Washington. Totodată, au fost evacuate toate clădirile din jur, inclusiv Curtea Supremă, sediul Partidului Republican şi birourile Congresului.

Citește și : Atac cu GRENADĂ la o procesiune şiită din Pakistan (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Postările lui Floyd Ray Roseberry pe reţelele sociale “sugerează că face parte din mişcarea pro-Trump MAGA” – acronim pentru “Make America Great Again” -, sloganul de campanie al fostului preşedinte Donald Trump, conform informaţiilor furnizate de grupul de monitorizare a site-urilor extremiste SITE.

Circulaţia în jurul Capitolului fost redeschisă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.