X

Nu au fost primite ameninţări la adresa preşedintelui croat Zoran Milanovic, afirmă serviciile de securitate din Bosnia

Poliţia şi serviciile de securitate din Bosnia au anunţat că nu au primit nicio informaţie legată de o eventuală ameninţare pentru securitatea preşedintelui croat Zoran Milanovic, care şi-a anulat o vizită la Sarajevo în urma unei evaluări făcute de autorităţile abilitate din Croaţia, transmite euractiv.com, potrivit agerpres.  

Potrivit cotidianului Jutarnji List, decizia de a anula deplasarea în Bosnia a fost luată în exclusivitate de şeful statului croat, după ce Agenţia de informaţii privind securitate (SOA) i-a transmis că nu ar fi bine primit în această ţară.

Citește și : Proteste la Barcelona împotriva extinderii limbii spaniole în şcolile din Catalonia

Declaraţiile lui Zoran Milanovic referitoare la genocidul de la Srebrenica, pe care preşedintele croat l-a calificat doar o ”crimă enormă”, a provocat reacţii de furie în Bosnia, în special în rândul comunităţii bosniace deja iritate de întâlnirile şefului statului croat cu membrul sârb al preşedinţiei colegiale tripartite a Bosniei, Milorad Dodik, un susţinător ferm al separatismului.

”Preşedintele Milanovic ar fi putut accepta riscul şi merge în Bosnia, dar el a decis să nu o facă”, a declarat o sursă pentru Jutarnji List.

Citește și : NATO vrea să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria în contextul tensiunilor cu Rusia

Tags: bosniaCroatiaSarajevoZoran Milanovic
Categorii: Diaspora