X

‘Nu este nimic greşit în discursul din 6 ianuarie al lui Trump’, susțin avocații fostului președinte

A patra zi a celui de-al doilea proces de impeachment lansat în Senatul SUA împotriva fostului preşedinte american Donald Trump a început vineri cu pledoariile avocaţilor fostului lider de la Casa Albă, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres

Avocatul Michael van der Veen a argumentat că nu a fost nimic greşit în discursul rostit de Trump cu o oră înainte ca susţinători de-ai săi violenţi să ia cu asalt Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie.

Citește și : Polonia cere din nou Germaniei despăgubiri de război

El a cerut Senatului să nu îl condamne pe fostul preşedinte, apreciind că punerea lui Trump sub acuzare a fost făcută ”într-o manieră flagrant neconstituţională”.

Articolul punerii sub acuzare adoptat de democraţi împotriva lui Donald Trump pentru ”incitare la insurecţie” este o ”răzbunare politică injustă şi de o manieră flagrant neconstituţională”, a subliniat Michael van der Veen.

În ultimele două zile senatorii au vizionat înregistrările imaginilor de la evenimentele grave din 6 ianuarie de la sediul Congresului SUA.

Camera Reprezentanţilor a Congresului american l-a acuzat pe Trump de incitare la insurecţie, susţinând că discursul acestuia din 6 ianuarie a încurajat mulţimea de susţinători să ia cu asalt Capitoliul.

Citește și : Ungaria, prima țară din UE care începe vaccinarea cu Sputnik V

Cinci persoane au decedat în acele evenimente, printre care un ofiţer de poliţie.

Deocamdată pare improbabil ca Senatul să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump. Democraţii au nevoie de o majoritate de două treimi în Senat, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să voteze pentru condamnarea fostului preşedinte.

Tags: CapitoliuCasa AlbaDonald TrumpMichael van der VeenSUA
Categorii: Știrile zilei