Nu există dovezi că un ‘actor străin’ a determinat compromiterea unor voturi în alegerile prezidenţiale din SUA (ministru)

Publicat:

Secretarul interimar pentru securitate internă al SUA (ministru de interne), Chad Wolf, a afirmat marţi că nu există dovezi că un “actor străin” a determinat compromiterea unor voturi în alegerile prezidenţiale, relatează Reuters, scrie agerpres.

Mesajul înaltului responsabil al administraţiei a venit în ultima zi în care americanii îşi pot exprima preferinţa privind următorul lider de la Casa Albă, după o campanie electorală marcată de preocupări legate de posibile “interferenţe” străine în procesul electoral.


Citește și : 14 suspecţi au fost arestaţi după atacul terorist din Viena

“Nu avem indicaţii că un actor străin a reuşit să compromită sau să manipuleze voturi în cadrul acestor alegeri”, a declarat Wolf într-o conferinţă de presă online.

Preocupările că o putere străină ar putea încerca să intervină în votul din acest an au început să circule încă de la alegerile precedente, din 2016, când hackeri ruşi au piratat zeci de mii de e-mail-uri cu scopul de a înclina balanţa în favoarea republicanului Donald Trump şi în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton.

Cu toate că guvernul SUA şi companiile particulare de securitate informatică au zădărnicit o serie de tentative de spionaj din partea unor “actori” din Rusia, China şi Iran în legătură cu procesul electoral din SUA, până acum nu s-a materializat nimic în sensul unei campanii de influenţare a alegerilor la nivelul celei din 2016.

Marţi dimineaţa au fost raportate unele probleme tehnice, de exemplu în comitatul Spalding din statul Georgia, unde sistemele de vot nu au funcţionat. Potrivit media locale, autorităţile au trimis buletine de vot la secţii pentru ca alegătorii să poată vota în continuare.

Citește și : Trump promite să nu-şi proclame prematur victoria în alegeri

Christopher Krebs, înalt oficial al DHS (Departamentul Securităţii Interne), a menţionat la rândul său la o conferinţă de presă că există unele indicaţii privind perturbări în procesul de vot, dar a asigurat că sistemele de vot sunt robuste.

Atât Wolf, cât şi Krebs i-au îndemnat pe americani să dea dovadă de răbdare în aşteptarea rezultatelor, care, date fiind perturbările legate de pandemia de COVID-19 şi numărul record de voturi exprimate prin corespondenţă, ar putea fi stabilite abia peste câteva zile.

“Este important să se admită că acest proces ar putea necesita timp”, a spus Chad Wolf.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.