Nu îi putem lăsa să anuleze Ziua Libertății din cauza unei alte ‘sperietori’

Publicat:

Guvernul britanic trebuie să acționeze decisiv pentru a înăbuși coronafrica care a terorizat deja sănătatea mintală a milioane de oameni

Ce dracu este asta? Pe măsură ce primim gustul plăcut al libertății, ei spun că Ziua Libertății ar putea fi oprită. 21 iunie este doar oaza spre care ne-am târât cu toții, ca niște oameni lihniți, delirați, pierduți în deșert timp de 14 luni. Și premierul ne va anunța în următoarele zile dacă va fi anulată?


Nu are nici un sens. În mod uimitor, 37 de milioane de oameni au avut o doză de vaccin și 20 de milioane sunt pe deplin protejați. Cu toate acestea, există zvonuri că Boris a amânat săptămâna viitoare un discurs planificat care ar fi anunțat încetarea distanțării sociale și amenzi pentru cei care nu purtau măști. Se sugerează chiar – depresivii clinici ar putea dori să privească în altă parte acum – că unele dintre libertățile pe care tocmai ni le-a dat înapoi prefectul șef Hancock ar putea fi confiscate din nou.

Cât de fericită a fost toată lumea în apropierea de normalitate de luni și un oftat atât de mare de ușurare s-a auzit pretutindeni. Prânz cu prietenii într-un restaurant, ținând mâna mamei fără teamă, bilete pentru un spectacol. Plăceri mici, dar atât de dulci. Așa cum lunga noastră hibernare s-a simțit aproape la sfârșit și am început să credem că putem elimina acel lockdwon și alunga viermele roșitor al anxietății, acum vine peste noi … varianta indiană. Bwa-hah-hah-hah!

Modelul ar trebui să fie familiar până acum. Atât de familiar, într-adevăr, încât chiar și cei mai încrezători dintre noi trebuie să înceapă să suspecteze jocul prost. Cu câteva zile înainte de fiecare etapă a foii de parcurs, o nouă poveste despre o mutație Covid – un „bau-bau” – este difuzată în mass-media. Brigada alarmistă de la Sage tulbură apele, bătând clopotul ciumei. De data aceasta, acei amuzanți adorabili din Grupul consultativ științific și „modelul” lor de încredere au spus că am putea vedea 10.000 de spitalizări pe zi în iulie din cauza variantei indiene.

Aceasta este o predicție destul de ambițioasă pentru un virus sezonier care ar trebui să intre şi el în vacanță până atunci (am auzit că un B&B este încă disponibil în Insulele Sandwich de Sud). Prezicerea a fost atât de absurdă, atât de nebunească, chiar și în comparație cu „scenariile” Sage anterioare, încât poate testa credibilitatea publică până la limitele sale.

Și totuși profesorul Doom și doctorul Dread au primit încă o audiere mult mai respectuoasă decât meritau. Milioane de britanici s-au obișnuit atât de mult să se teamă că acum este setarea lor implicită. Câți oameni care și-au permis să se relaxeze și să-și facă planuri pentru prima dată în peste un an au avut brusc o tentă de panică: „Așteptați – poate că nu ar trebui. Există varianta indiană …? ”

Știm ce urmează. La câteva zile după atacul bau-bau-ului ucigaş 2/3/4, s-a scăpat în liniște știrea că vaccinurile actuale se pot descurca perfect cu noua mutație (ele par a fi 97% eficiente împotriva bolii indiene). Chiar dacă ar fi mai transmisibil, atât de mulți dintre cei vulnerabili sunt vaccinați, nu există nicio modalitate în care NHS ar putea fi copleșit. Hopa, îmi pare rău pentru asta – nu am dranjat, nu?

Niciun rău făcut, cu excepția faptului că s-au jucat cu sănătatea mentală fragilă a milioane și au terorizat și mai mult britanicii care cred că lockdown-ul ar trebui să continue la nesfârșit, atât de bine propaganda și-a făcut vraja.

De ce o fac? De ce oamenii de știință și miniștrii ne pun ștampila pe mâna noastră exact când se atârnă de vârful stâncii, precum ar fi Cary Grant care se ridică în siguranță pe Muntele Rushmore, în nord-vest? Ei fac asta pentru a ne reaminti că există încă un pic de loc în gura noastră, de aceea. Suntem călăriți ca niște catâri și, cu un singur remorchet ascuțit pe frâu, iluzia libertății personale este eliminată.

Astfel de tactici crude și subtile sunt străine unei societăți libere. Acestea sunt explorate de Laura Dodsworth în noua ei carte în timp util, ‘A State of Fear’, care urmărește rolul tulburător al psihologiei în gestionarea de către guvern a pandemiei. În martie 2020, membrii SPI-B (Grupul științific de gripă pandemică asupra comportamentului) a avertizat că miniștrii trebuie să „mărească nivelul perceput de amenințare personală”, deoarece prea mulți oameni care nu prezintă niciun risc de virus (ca majoritatea dintre noi nu erau) „încă nu se simt suficient amenințat personal”.

Frica a fost împărţită fără discriminare pentru a asigura respectarea regulilor de lockdown. Îmi amintesc clar că am văzut o reclamă de film de groază pe Channel 4, care amenință: „Toate grupele de vârstă sunt la fel de expuse riscului”. A fost o minciună și au știut asta. „Modul în care am folosit frica este distopian”, a recunoscut un om de știință SPI-B la Dodsworth, „utilizarea fricii a fost cu siguranță discutabilă din punct de vedere etic. Este ca un experiment ciudat. În cele din urmă, s-a produs reversul, deoarece oamenii s-au speriat prea mult ”.

Mulțumită mințiților manipulatoare ale SPI-B, britanicii îmbuibaţi sunt acum o grămadă de epave nevrotice. Ne temem mai mult de coronavirus decât orice altă națiune. Suntem cel mai probabil să supraestimăm rata mortalității și cel mai puțin probabil să revenim la birou. Oh, iar Marea Britanie este una dintre puținele țări care nu își publică cifrele de recuperare Covid. O durere bună, s-ar putea să fi dat impresia periculos de liniștitoare că majoritatea oamenilor care contractă virusul se fac bine!

Puteți susține că astfel de stratageme întunecate au fost justificate în primele luni ale pandemiei, când nivelul de amenințare era încă evaluat. Folosirea lor astăzi este complet aiuritoare; Aș merge mai departe și aș numi-o criminală. A ține în mod deliberat oamenii într-o stare inutilă de frică este actul unui stat totalitar.

Ah, spun oamenii de știință, încreţindu-și sprâncenele înțelepte, „dar suntem îngrijorați”. Și eu – sunt îngrijorată de varianta de cancer nediagnosticat, de faptul că restaurantul meu nu se va mai redeschide niciodată, copilul meu de trei ani are o întârziere a vorbirii că tatăl meu este încă speriat pentru a ieşi din casă. Unde sunt algoritmii pentru aceste temeri, profesore?

Sperietoarea indiană, de care depinde acum soarta noastră, se găsește în „puncte fierbinți”, cum ar fi Bolton și Blackburn, locuri în care membrii grupurilor minoritare etnice au fost reticenți în vaccin. În Commons, secretarul de stat pentru sănătate a dezvăluit că „marea majoritate a oamenilor spitalizați cu varianta indiană Covid” din aceste două orașe din nord „li s-a oferit un vaccin, dar nu l-au vrut”. Suna ca și când ar fi existat un tsunami de pacienți Covid acolo; conform celor mai actualizate cifre din NHS Anglia, sunt 27.

Acesta este un ziar de familie, iar autorul articolului pe care îl citeşti încearcă să nu înjure, dar dacă Guvernul intenționează să rețină libertăți prețioase după 21 iunie de la 66 de milioane de oameni – de la tine, de la mine, de la toți cei pe care îi iubim – pentru un autocar vax-sceptici din Lancashire, puteți lua cuvintele din patru litere ca citite printre rânduri.

Nu cred că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie, dar dacă sunteți un bărbat din Asia de Sud supraponderal cu hipertensiune sau diabet, sunteți o ţintă predilectă pentru coronavirus. Acesta este doar un fapt medical. Îmi pare rău, dar persoanele din grupurile cu risc crescut care aleg să nu primească vaccinul trebuie să trăiască cu consecințele. (Spitalele pot face față.) Ceilalți dintre noi, care am acceptat de bună voie orice risc mic asociat cu vaccinurile pentru a readuce societatea pe drumul cel bun, nu ar trebui să sufere ca urmare a prostiei lor.

Se folosește varianta indiană pentru a îngrozi o minoritate reticentă la vaccinare? Nu aș fi surprinsă. Nu numai că o astfel de manipulare este lipsită de etică, ci ignoră răul psihologic nespus adus restului populației care, încă o dată, se simte fericit și entuziasmat doar pentru a-și vedea speranțele spulberate.

Mi-e teamă că oamenii de știință au dezvoltat un gust pentru totalitarism și nu sunt dispuși să oprească puterea. Știți că lucrurile sunt rele atunci când membrii SPI-B se opresc pentru a o avertiza pe Laura Dodsworth că „psihologia a fost folosită pentru scopuri rele … este distopică și asta mă trezește la 3 dimineața”.

Guvernul trebuie să-i dea afară pe toţi din Sage, să nu mai vorbească despre tulpina indiană și să acționeze decisiv pentru a înăbuși coronafrica care are un control irațional asupra imaginației publice. Afișele de pe tot teritoriul care arată oameni care stau la capetele opuse ale unei bănci din parc trebuie să fie demolate. În loc de „Acționează ca și cum ai luat-o!”, Noul slogan ar trebui să fie: „Acționează ca și cum ai fi avut-o și totul este grozav!’

Nu mai există nicio justificare pentru prelungirea reducerii brutale a libertății individuale. Dacă Boris anunță că anulează bucuria majorității de dragul unei minorități alintate, el va avea de înfruntat nesupunerea civilă. 21 iunie este Ziua Libertății – și, băiete, am câștigat-o!

Editorial semnat de Allison Pearson, publicat de The Telegraph şi preluat de Black News – Stiri externe

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.