Nu uitaţi! Moldova trece la ora de vară în acest weekend

Publicat:

Moldova trece la ora de vară în acest weekend

Republica Moldova trece, în acest weekend, la ora oficială de vară. Astfel, ora 3.00 devine ora 4.00, duminică fiind cea mai scurtă zi din acest an.

Trecerea la ora de vară este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene.


Citeşte şi: Buzu recunoaşte că pensiile nu sunt suficiente pentru un trai decent – Stiripesurse.md

În luna martie 2019, deputaţii europeni au votat pentru renunțarea la schimbarea orei în Uniunea Europeană, începând cu anul 2021.

„Există mai multe motive pentru care această practică este implementată.

Economisirea energiei: Ajustarea orei poate duce la economii de energie electrică, în special în ceea ce privește iluminatul, deoarece oamenii folosesc mai puțină lumină artificială în timpul serilor lungi de vară.

Moldova trece la ora de vară în acest weekend

Creșterea activității economice: Orele lungi de lumină naturală în timpul serilor de vară pot stimula activitățile economice și sociale, deoarece oamenii au mai mult timp să petreacă afară și să se bucure de activități recreative.

Sincronizarea cu alte țări: Adoptarea orei de vară poate facilita comunicarea și comerțul internațional prin asigurarea unei mai bune sincronizări a programelor între țări care utilizează aceeași practică”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE într-o vizită de documentare în Republica Moldova

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE într-o vizită de documentare în Republica Moldova Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain...

Turcia, Bulgaria și România au început operațiunile comune de deminare în Marea Neagră

Turcia, Bulgaria și România au început operațiunile comune de deminare în Marea Neagră Turcia, România și Bulgaria au început luni, 1 iulie, operațiuni comune de...

Ion Tăbârță: Deschiderea negocierilor de aderare la UE facilitează și accesul Chișinăului la finanțările internaționale

Ion Tăbârță: Deschiderea negocierilor de aderare la UE facilitează și accesul Chișinăului la finanțările internaționale Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE facilitează...

Maxim Moroșan, mesaj prin intermediul avocaților: ‘Mulțumesc tuturor celor care spun adevărul!’

Maxim Moroșan, mesaj prin intermediul avocaților: 'Mulțumesc tuturor celor care spun adevărul!' Maxim Moroșan, consilier municipal la Bălți, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștilor din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.