Număr record de migranţi care au trecut ilegal Canalul Mânecii

Publicat:

Aproximativ 1000 de migranţi au ajuns în 24 de ore în Marea Britanie traversând cu mici ambarcaţiuni Canalul Mânecii, un nou record în actuala criză, relatează vineri dpa, citând presa britanică, potrivit agerpres.

Mai mulţi copii s-au numărat între sutele de oameni aduşi în portul Kent după ce au fost recuperaţi de pe mare de echipajele de salvare, care au fost ocupate întreaga zi cu intervenţiile.


Citeşte şi: O banală răceală ar putea oferi protecție suplimentară împotriva Covid – Black News

Până acum, în actuala criză a migranţilor peste Canalul Mânecii, adică de la intensificarea trecerilor ilegale ale graniţei maritime dintre Franţa şi Marea Britanie, recordul cotidian era de 853 de migranţi, raportaţi săptămâna trecută.

Traversarea este periculoasă din cauza curenţilor şi traficului intens, cel puţin doi oameni pierzându-şi viaţa şi mai mulţi fiind daţi dispăruţi în ultimele săptămâni.

Ministerul britanic de Interne a calificat vineri drept “inacceptabil” numărul acestor traversări ilegale dinspre Franţa.

“Publicul britanic s-a săturat să vadă oameni murind în timp ce grupuri criminale fără scrupule profită de mizeria lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului, asigurând pe de altă parte că un controversat proiect de lege privind reforma sistemului de azil “va repara sistemul distrus care îi încurajează pe migranţi pe această rută mortală”, a consemnat AFP.

Citeşte şi: Julian Assange se căsătoreşte în spatele gratiilor – Black News

Traversările ilegale creează cu regularitate tensiuni între Paris şi Londra, autorităţile britanice considerând insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a-i opri pe migranţi, în pofida acordării de ajutoare financiare. Guvernul britanic a acceptat să plătească Franţei milioane de lire pentru întărirea securităţii pe coasta sa nordică.

De la începutul acestui an, peste 22.000 de migranţi au reuşit să traverseze Canalul Mânecii, iar alţi trei au murit şi patru au fost daţi dispăruţi în această tentativă. În 2020, şase persoane au murit şi trei au fost date dispărute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.