X

Numărul cazurilor de COVID-19 din Iran a depăşit pragul de 150.000

Autorităţile iraniene au informat că numărul contaminărilor provocate de noul coronavirus a depăşit duminică pragul de 150.000, în contextul în care ţara se confruntă cu o accelerare a răspândirii COVID-19, informează AFP, scrie agerpres.

Iranul, ţara cea mai afectată de pandemie din Orientul Mijlociu, a început să elimine în aprilie din restricţiile impuse pentru a combate răspândirea coronavirusului, după ce primele cazuri fuseseră anunţate în luna februarie.

Citește și : China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a avertizat cu privire la o posibilă revenire a virusului după apariţia mai multor focare noi de infecţie în mai multe provincii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului amintit, Kianoush Jahanpour, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.516 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce duce numărul total de contaminări la 151.466.

Cifrele oficiale indică o accelerare a răspândirii bolii de la începutul lunii mai.

De asemenea, virusul a ucis 7.797 de persoane în Iran, dintre care 63 în ultimele 24 de ore.

Citește și : Primarul din Chicago, atac dur la adresa lui Trump după revoltele de la Minneapolis: ‘F… you!’

Teheranul a reimpus măsuri de izolare în provincia sud-vestică Khuzestan, al cărei nivel de risc rămâne clasat la “roşu” (maxim), potrivit codului de culori stabilit de autorităţi.

Potrivit unor experţi străini, dar şi mai multor oficiali iranieni, cifrele oferite de autorităţi sunt mult subestimate.

Tags: coronaviruscovid-19IranKianoush JahanpourOrientul Mijlociu
Categorii: Sinteze