X

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus creşte în continuare în Austria

Numărul de noi infectări cu coronavirus a crescut cu 270, ajungându-se duminică la un total de 11.897 de cazuri în Austria, care a raportat însă mai multe recuperări decât pacienţi nou diagnosticaţi şi un număr în scădere de persoane la terapie intensivă, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Duminică dimineaţă, numărul de noi cazuri a crescut cu 270 faţă de sâmbătă dimineaţă, în timp ce numărul de recuperări s-a majorat cu 491, a precizat Ministerul Sănătăţii, conform căruia rata zilnică de noi îmbolnăviri cu COVID-19 a scăzut semnificativ în ultimele zile.

Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

“Sunt cifre încurajatoare, dar trebuie să rămânem consecvenţi şi să nu renunţăm”, a spus ministrul sănătăţii, Rudolf Anschober, care a îndemnat populaţia să renunţe la celebrările obişnuite ale Paştelui.

Numărul total al deceselor cauzate de coronavirus în Austria a ajuns la 204.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a spus că luni va prezenta o foaie de parcurs despre când, în ce ordine şi în ce condiţii vor fi relaxate restricţiile asupra vieţii publice care au fost introduse la 16 martie.

Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

“Dacă vom fi disciplinaţi în săptămâna Paştelui, sunt încrezător că vom putea să revenim treptat şi cu grijă la normalitate după Paşte”, a spus Kurz sâmbătă seară pentru cotidianul Kleine Zeitung.

Austria a închis şcolile, universităţile, teatrele, muzeele şi aproape toate magazinele şi le-a cerut cetăţenilor să lucreze de acasă şi să iasă doar atunci când e necesar. Începând de luni, folosirea măştilor în magazinele alimentare va fi obligatorie.

Tags: Austriacoronaviruscovid-19Rudolf AnschoberSebastian Kurzterapie intensivă
Categorii: Diaspora